Vinst. Ett guld och två silver gick till Brommagymnasternas tre lag under SM i truppgymnastik. Foto: Jacob Engdahl

Medaljregn över Brommagymnasterna under SM

Det blev trippla medaljer för Brommagymnasterna när SM i truppgymnastik ägde rum i Malmö förra helgen. Både det mixade laget och damlaget tog silver, samtidigt som herrlaget kammade hem guldet och blev bäst i Sverige.

  • Publicerad 16:34, 4 jul 2019

– Det känns otroligt roligt, alla lag presterade på riktigt hög nivå. Vi visste att vi hade medaljchans, men sen måste alla prestera för att ta sig till final. Det är hög konkurrens, men vi lyckades, säger Jacob Melin, tränare för Brommagymnasternas herrlag.

Det är tionde gången som herrarna tar guld, och åtta av dem har tagits sedan 2009. Men i år är klubben extra glad. Totalt kammade de hem tre pallplatser, herrarnas guld och silver för damerna och mixade laget.

– SM är kvalet till Nordiska mästerskapen, och Sverige representeras av två lag, ettan och tvåan i SM. Eftersom samtliga av våra lag ska till NM, är det här skrivet i historien. Det är inget klubblag som någonsin gått vidare med lag i alla klasser, säger Jacob Melin.

"Hela klubbens förtjänst"

Han berättar att många glädjetårar fälldes efter att medaljerna var ett faktum, och nu börjar prisskåpet bli fullt hemma i Bromma. Samtidigt är han ödmjuk, och berättar att det är hela klubben som bidragit till att det gick så bra.

– Det är hela klubbens förtjänst att vi fortsättningsvis kan vara ledande i Sverige, och ett tecken på att vi gör någonting rätt.

Nu får gymnasterna lite ledigt innan förberedelserna drar igång inför Nordiska mästerskapen i Norge som går av stapeln i november.

– I augusti blir det full fart igen, det kommer bli en rolig och intensiv höst. Men vi har tre lag som sporrar och hjälper varandra, säger Jacob Melin.