Låtsades. Direktpress reporter Daniel Sjöberg försökte få det att se lätt ut när han flåsade fram i spåret under Midsommarlunken 2017. Foto: Fredrik Gustafsson

Midsommarlunkare måste hålla avstånd denna gång

Löpartävlingen Midsommarlunken hålls på ett annat sätt i år. Deltagarna får dela upp sig i lag och sporta på var sitt håll för att minska smittspridningen.

  • Publicerad 09:37, 10 jun 2020


På grund av coronan kommer den årliga löpartävlingen Midsommarlunken den här gången hållas på ett annorlunda sätt. Som vanligt är människor i alla åldrar välkomna att delta. De som vill vara med bildar lag på sex personer. En person utses till lagledare och vederbörande får sedan notera all "pulshöjande" aktivitet som lagmedlemmarna ägnar sig åt under perioden 15 juli till den 15 augusti.

Får samla poäng

Laget får sedan poäng efter hur fysiskt aktiva deltagarna är. Det utdelas max en poäng per person och dag. För att få ett poäng måste man göra en pulshöjande aktivitet i minst 30 minuter. Exempelvis springa, jogga, promenera, orientera, simma, rida, golfa, cykla, spinning, gymma, eller träna sin favoritsport. Laget kan alltså få max sex poäng per dag. Priser kommer sedan att lottas ut til deltagarna.

Midsommarlunken är ett anrikt evenemang som även Direktpress personal brukar delta i. Tillsammans med andra tävlingar i kommunen ingår loppet i Enköpingsklassikern.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Idrotts- och träningsaktiviteter kan fortsätta, men den som ansvarar för träningen måste se till att minska risken för att covid-19 sprids. Idrottsföreningar bör göra en riskbedömning inför olika aktiviteter och vidta försiktighetsåtgärder.

Mer information och anmälan

Anmälan görs senast den 1 juli på OK Enens hemsida.

Så hamnade brassarna i Fanna

Sport Nu kan EnköpingDirekt berätta, genom ett kontrakt tidningen kommit över, hur fyra fotbollsspelare lämnade Brasilien för att söka lyckan i Europa – och kom till Fanna BK.fredag 25/9 9:14

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12