FEMTE. Nottingham blir Milosevics femte klubb utomlands. Foto: Ola Sköld

Milosevic klar för engelsk klassikerklubb

Han kom hem, vann SM-guldet – och fick fart på karriären. Efter ett framgångsrikt år i AIK väljer Rissnegrabben att återigen ta chansen utomlands. Denna gången testar mittbacken lyckan i England.

  • Publicerad 10:30, 7 feb 2019

Efter några starka säsonger i AIK valde Alexander Milosevic att gå till turkiska Besiktas januari 2015. I Istanbulgänget blev det dock bara två matcher och istället lånades mittbacken ut två säsonger i rad till Tyskland. Efter ytterligare en kort lånevända till Rizespor valde Rissnegrabben att bryta sitt kontrakt med turkarna.

Istället vände han hem till AIK igen och där var han en starkt bidragande orsak till att Gnaget vann SM-guldet 2018. Milosevic deklarerade dock tidigt att han ville ut i Europa igen och efter en lång stiltje blev det klart med en ny klubb förra veckan.

Går till England

27-åringen har skrivit på för engelska Nottingham Forest, som ligger tolva i den näst högsta serien Championship.

– Jag vet att Nottingham är en klassisk klubb. Jag frågade mina vänner, som spelat i England, om Forest och dom sa att klubben har en bra arena, fantastiska fans och byggt ett starkt lag med kvalité denna säsong, säger han till deras hemsida.

– Så det var ett enkelt val för mig. Jag är väldigt exalterad att spela för Nottingham i Championship.

Alex kastades in i hetluften direkt och fick spela från start borta mot Birmingham i lördags. Dock slutade matchen med en 0–2-förlust och så blev han utbytt i 60:e minuten.

Alexander Milosevic

Ålder: 27 år, född 1992

Uppväxt: Rissne

Moderklubb: Rissne IF

Andra klubbar: Vasalund, AIK, Besiktas, Darmstadt, Hannover, Çaykur Rizespor.

Meriter: Vann U21-guld 2015 med Sverige, 7 a-landskamper, SM-guld 2018.

Aktuell: Klar för Nottingham Forest i England.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Förslag om uppdelat arvode återremitterat

Nyheter Lång debatt om Socialdemokraternas förslag Efter en debatt som pågick i knapp en och en halv timme återremitterades Socialdemokraternas förslag att en av partiets två kommunalrådsposter ska fördelas på nio personer.tisdag 19/2 15:50