FEMTE. Nottingham blir Milosevics femte klubb utomlands. Foto: Ola Sköld

Milosevic klar för engelsk klassikerklubb

Han kom hem, vann SM-guldet – och fick fart på karriären. Efter ett framgångsrikt år i AIK väljer Rissnegrabben att återigen ta chansen utomlands. Denna gången testar mittbacken lyckan i England.

  • Publicerad 10:30, 7 feb 2019

Efter några starka säsonger i AIK valde Alexander Milosevic att gå till turkiska Besiktas januari 2015. I Istanbulgänget blev det dock bara två matcher och istället lånades mittbacken ut två säsonger i rad till Tyskland. Efter ytterligare en kort lånevända till Rizespor valde Rissnegrabben att bryta sitt kontrakt med turkarna.

Istället vände han hem till AIK igen och där var han en starkt bidragande orsak till att Gnaget vann SM-guldet 2018. Milosevic deklarerade dock tidigt att han ville ut i Europa igen och efter en lång stiltje blev det klart med en ny klubb förra veckan.

Går till England

27-åringen har skrivit på för engelska Nottingham Forest, som ligger tolva i den näst högsta serien Championship.

– Jag vet att Nottingham är en klassisk klubb. Jag frågade mina vänner, som spelat i England, om Forest och dom sa att klubben har en bra arena, fantastiska fans och byggt ett starkt lag med kvalité denna säsong, säger han till deras hemsida.

– Så det var ett enkelt val för mig. Jag är väldigt exalterad att spela för Nottingham i Championship.

Alex kastades in i hetluften direkt och fick spela från start borta mot Birmingham i lördags. Dock slutade matchen med en 0–2-förlust och så blev han utbytt i 60:e minuten.

Alexander Milosevic

Ålder: 27 år, född 1992

Uppväxt: Rissne

Moderklubb: Rissne IF

Andra klubbar: Vasalund, AIK, Besiktas, Darmstadt, Hannover, Çaykur Rizespor.

Meriter: Vann U21-guld 2015 med Sverige, 7 a-landskamper, SM-guld 2018.

Aktuell: Klar för Nottingham Forest i England.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Staden vill ändra 504:ans rutt

Nyheter Önskar förbättra kommunikationen till idrottsanläggningar Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504 för att Ursviksbor ska få det enklare att komma till simhallen och andra idrottsanläggningar på Sundbybergs IP.fredag 19/4 15:30

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37

Hon är häxa i Blåkulla – på riktigt

Nyheter Feministen Rosie Björkman kom ut för 30 år sedan Hon tvekar inte att kalla sig häxa. Men Rosie Björkman kokar varken grodsoppa eller äter små barn.torsdag 18/4 5:57