Foto: Gunnela Blomqvist

Mirakel krävs för nytt ES-kontrakt

Teoretiskt möjligt, men i praktiken nästan omöjligt. SIK:s bowlingdamer har ett tufft utgångsläge inför sluttampen och det krävs ett mindre mirakel för att klara nytt kontrakt.

  • Publicerad 12:00, 25 mar 2019

Det blev onekligen en tuff start i elitserien för Sundbyberg IK:s damer. Efter 14 spelade omgångar hade bowlingdamerna en nolla i poängkolumnen och befäste jumboplatsen.

Men i februari kom de efterlängtade första poängen. Först en 10–9-seger mot BK Cahoot (Kalmar) och strax därpå 10–10 mot BK Skrufscha (Vänersborg).

– Det var så skönt att kunna spräcka den nollan, säger Annika Kilander som spelar i damlaget.

Nära nedflyttning

Trots de tre poängen har SIK ena foten i allsvenskan igen. Åtta poäng är kvar att spela om och Sumpan har sju pinnar upp till fast mark.

Lägg därtill sämre poängdifferens och att båda topplagen återstår i slutet av elitseriespelet.

– På pappret finns det en teoretisk chans. Vi ska egentligen vara chanslösa mot både Spader Dam och Team X-Calibur som är seriens två bästa lag. Men vi har blivit bättre och bättre på sistone så vi får se vad det räcker till.

– Vi kommer ge det hela ett rejält försök och ger inte upp förrän det är helt kört. Det finns alltid en chans och vi kan gå in avslappnat utan press.

Små marginaler

Annika medger att SIK inte riktigt räckt till i elitserien denna gång. Den, till i år, toppade elitserien – från tio till åtta lag – har varit utvecklande men istället extra svår.

– Det har varit kul att vara en av landets åtta bästa lag, men istället så finns det inga halvbra lag i serien. Vi har inte räckt till och heller inte gynnats av att sju av de 21 matcherna spelas på neutral plan, vi hade behövt alla hemmamatcher vi kunde fått.

– Jag tycker vi varit nära många i många matcher och förlorat med små marginaler. Vi har inte riktigt räckt till hittills men lärt oss otroligt mycket, hittat snabbare lösningar och utvecklats under säsongens gång.

Nästa match spelas 6 april (Team X-Calibur BK hemma).

SIK:s sista fyra matcher

Team X-Calibur (h) 6/4

Örgryte (neutral plan) 13/4

Bk Cahoot (neutral plan) 13/4

Spader dam (neutral plan) 14/4

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37

Hon är häxa i Blåkulla – på riktigt

Nyheter Feministen Rosie Björkman kom ut för 30 år sedan Hon tvekar inte att kalla sig häxa. Men Rosie Björkman kokar varken grodsoppa eller äter små barn.torsdag 18/4 5:57

Hatade häxor har blivit feministiska förebilder

Nyheter Hundratals halshöggs och brändes fram till 1704 För några hundra år sedan injagade de skräck i sin omgivning och avrättades. I dag är de unga häxorna feministiska förebilder med tusentals följare i sociala medier.torsdag 18/4 5:55