Fokuserad. Mirjam Björklund siktar uppåt på världsrankingen. Foto: Linda Carlsson

Mirjam Björklund siktar uppåt

Mirjam Björklund har blivit uttagen till Fed Cup och siktar på att klättra på världsrankingen under 2019.

  • Publicerad 11:14, 10 jan 2019

Jag älskar att spela för mitt land och i lag också för den delen.

Tennistalangen Mirjam Björklund siktar på att ta nya kliv och närma sig världstoppen under 2019. Hon har just avlutat försäsongen och ska precis dra igång tävlingssäsongen med turneringar i Tunisien följt av spel med Sverige i Fed Cup.

– Försäsongsträningen har gått bra och nu väntar tre stycken 15 000-dollarsturneringar, säger Mirjam Björklund.

Just nu är 20-åringen från Mälaröarna rankad 472 på världsrankingen men när året är slut hoppas hon på att ha klättrat rejält.

– Jag har som mål att bli topp 300 i slutet av året. Men mina största mål är att tillsammans med mina tränare utvecklas på alla bitar som behövs för att förbereda sig för världstoppen, säger Björklund.

Mirjam Björklund tog stora kliv under 2018 då hon bland annat vann SM och är ett av Sveriges stora framtidshopp inom damtennisen. I måndags togs Mirjam Björklund dessutom ut till Fed Cup där Sverige ska spela i Polen den 6-9 februari. Utöver Mirjam Björklund består det svenska laget av Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Cornelia Lister och Caijsa Hennemann.

– Ja, jag blev uttagen för andra gången och det är hur kul som helst. Jag älskar att spela för mitt land och i lag också för den delen. Jag tror att vi har bra chanser i år, vi har formstarka spelare som är redo att kriga, säger Mirjam Björklund.

Sverige spelar i Europa/Afrikazonens grupp 1 och det väntas tufft motstånd för Björklund och Sverige i form av Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark.

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15