Mirjam nådde semi i Båstad

Tennistalangen Mirjam Björklund imponerade stort under Båstad Ladies förra veckan.

  • Publicerad 12:24, 4 jul 2018

Jag tycker att min insats i Båstad är väldigt bra, det känns otroligt kul att få utdelning för allt jag gjort under året och tidigare.

Efter att ha lockat storstjärnor som Serena Williams och Caroline Wozniacki till Båstad genom åren lades tävlingen ner på WTA-touren eftersom ekonomin inte gick ihop.

I stället arrangerade svenska tennisförbundet Båstad Ladies som är en ITF-tävling (snäppet under WTA) där många av framtidens stjärnor fick chansen att visa upp sig.

Föll mot slutsegraren

Bäst av svenskorna lyckades 19-åriga Mirjam Björklund från Ekerö, som nådde karriärens första semifinal på 25 000-dollarsnivån där hon till slut föll mot slutsegraren Allie Kiick, 23, från USA.

Mirjam Björklund är nöjd med sin vecka i Båstad och känner att flera fina resultat är inom räckhåll.

– Jag tycker att min insats i Båstad är väldigt bra, det känns otroligt kul att få utdelning för allt jag gjort under året och tidigare. Jag är väldigt glad att ha gått så pass långt i den här tävlingen även fast jag själv känner att det bara är en tidsfråga innan flera resultat kommer, säger hon.

En som ska hjälpa Björklund att nå flera fina resultat är den tidigare tennisstjärnan Joachim ”Pim-Pim” Johansson, 36, som nyligen blev klar som ny tränare för tennistalangen. Ett samarbete som betytt mycket för Mirjam Björklund.

Motiverande

– Mitt samarbete med Joachim ”Pim-Pim” Johansson är otroligt motiverande, jag är så taggad att få jobba med honom. Jag har mycket att lära av ”Pim-Pim” och han ger mig nya utmaningar på löpande band, vilket passar mig perfekt. Jag tror att vi är en superbra match och jag kunde inte drömt om ett bättre upplägg på hemma­plan, säger hon.

Chansen till nya fina framgångar fortsätter nu närmast med tävlingar i Belgien och Tyskland för Mirjam Björklund.

– Det ska bli superkul, säger en taggad Björklund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Lyckade landslagsuppdrag

Sport Det blev en lyckad helg för landslagsspelarna från Mälaröarna.torsdag 14/2 8:12

Björklund segrade i Fed Cup-debuten

Sport Tennistalangen Mirjam Björklund, 20, vann i sin singeldebut i Fed Cup.torsdag 14/2 8:11