Team. Molly Hemmingson och hennes häst Make Up från en tidigare tävling. Foto: Privat

Molly och Make Up SM-klara

13-åriga Molly Hemmingson har under våren kvalat in till Children-SM i hästhoppning på en av sina hästar.

  • Publicerad 06:15, 27 jun 2019

Det ska bli kul, spännande och jag ser fram emot att rida SM i Children i juli eftersom jag och min häst Make Up känns som ett bra team

Children-SM är för barn och ungdomar mellan 12-14 år som rider och tävlar på stor häst. Molly Hemmingson började att rida på ridskolan ute på Färingsö när hon var fem år, numera har hon två stycken stora hästar. Mollys ena häst Make Up, som hon kvalade in på till SM är även den född och uppvuxen på Ekerö.

– Det finns en story kring vår häst Make Up. För ett år sedan gjorde den sig illa och vi opererade den med oviss utgång om den skulle kunna komma tillbaka till tävling. Det har tagit ett år att få henne tillbaka i tävlingsform och Molly har gjort allt jobb själv tillsammans med oss föräldrar, säger mamma Linda Hemmingson.  

Nu har hästen tagit sig tillbaka på en hög tävlingsnivå och är just nu i sitt livs form och Molly ser fram emot Children-SM som avgörs den 25-28 juli på Sundbyholm.

– Det ska bli kul, spännande och jag ser fram emot att rida SM i Children i juli eftersom jag och min häst Make Up känns som ett bra team, säger Molly Hemmingson.

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt