Mot VM efter oväntat guld

Marcus Holmgren från Ekerö tog ett nytt guld under SM i bänkpress och nu siktar han mot VM i Sydafrika i helgen.

  • Publicerad 10:05, 16 apr 2018

Det känns extra kul att nu ha SM-guld i två olika viktklasser.

Det duggar tätt med tävlingar för Ekeröbon Marcus Holmgren just nu. I helgen väntar VM och nyligen tog han ett guld i bänkpress under SM i Skellefteå. Ett guld som han på förhand inte hade några större förhoppningar på då han gått upp från 66- till 74-kilosklassen.  

– Jag hade som målsättning att göra personbästa på 182,5 kilo, även om jag inte trodde att jag skulle hamna på pallen. När sen startlistorna kom ut visade det sig att ingen av mina starka konkurrenter hade anmält sig, sannolikt på grund av skador. Så jag var redan innan något av en favorit, även om man aldrig kan veta hur en tävling slutar innan alla lyft är gjorda, säger Marcus Holmgren.

Kraftfull start

Holmgren inledde med att ta 160 kilo i första lyftet och fick det godkänt. Då ingen annan motståndare nådde upp till de vikterna testade Holmgren på personbästa 182,5 kilo i efterkommande lyft, vilket inte lyckades den gången. Men det blev ett nytt SM-guld för Marcus Holmgren som nu har tagit SM-guld i både 66- och 74-kilosklassen.

– Jag är otroligt glad över att jag vann guldet, och det känns extra kul att nu ha SM-guld i två olika viktklasser. Det är väldigt få personer som lyckats med det, säger han.

Laddar för pallen

Men det blev ett kort firande för Marcus Holmgren som redan i helgen åker till VM i Sydafrika där han åter hoppas kunna komma på pallen.

– Som det ser ut nu är det två motståndare som har personbästa 15 kilo över mig och två som har samma personbästa som jag har. Men som vanligt med tävlingar är det vanligt att man bommar ut sig när nerverna spökar och en lång flygresa har satt sina spår, så det är nästan omöjligt att förutspå hur det kommer gå. Lyckas jag ta en medalj kommer jag bli överlycklig, avslutar Holmgren.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.