Foto: Anders Ekström

Motiverat Sollentuna ska utnyttja sitt högre tempo

Ikväll börjar avgörandet. Sollentuna FK har drygt 180 minuter på sig att rädda säsongen och klara sig kvar i division 1 norra. Första utmaningen sker på en välbefolkad Idrottspark i Motala.

  • Publicerad 13:33, 6 nov 2019

Vi ska göra jobbet över två matcher oavsett. Det är bara att gasa.

Om ett par timmar sker det första steget i säsongens avgörande. Sollentuna FK mot Motala AIF i ett spännande kval över två matcher. Ikväll spelas den första matchen på bortaplan.

Trots att SFK föll i sista seriematchen och hamnade i denna knipa är optimismen hög.

– Jag tycker det känns bra trots förlusten senast och vi har en positiv känsla i gruppen, säger Samuel Leach Holm.

– Det finns mycket kompetens bland spelare och ledare och även fast vi gjort några fel på vägen så strävar vi alla efter samma mål. Och det är att klara kontraktet.

Är inte känslan att ni har allt att förlora och Motala allt att vinna?

– Nej, vi ser det inte så. Även vi har allt att vinna och vi räds inte utmaningen att få spela ett kval. Det är en vecka till med laget och fler fotbollsmatcher så det känns bara roligt.

– Jag har heller aldrig kvalat på seniornivå så det ska bli spännande.

"Fokus på oss själva"

Den offensiva speedkulan Samuel, som återvände till Sollentuna på lån i somras, och laget har fått analys om det kommande motståndet men tycker att fokus ska ligga på lagets egna prestation och inte tvärtom.

– Det är två lag med hög motivation så får oss gäller det att sätta ett högt tempo direkt på allt vi gör. Vi är från ettan och ska vara kvar där. Jag tycker vi har tillräckligt bra spelare och grundspel för att klara av det. Vi har inte krämat ut allt än så nu är det upp till bevis för oss.

Hur känns det att avsluta hemma?

– Är nog en fördel, men egentligen spelar det inte så stor roll. Vi ska göra jobbet över två matcher oavsett. Det är bara att gasa. Jag är sjukt taggad.

Den första matchen spelas borta ikväll (19:00) och returen på söndag på Sollentunavallen (16:00).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunabo prisas för blogg om mat

Nyheter Hallå där, Lisa Eisenman! Hallå där, Lisa! I fredags under matmässan i Stockholm fick du och din syster Monica ”Det stora matbloggspriset” som har delats ut sedan 2005. Hur känns det?måndag 11/11 16:30

Fanna BK: ”Vi går för att vinna serien”

Sport Fannas klubbledning tror att truppen kommer att räcka till en framskjuten placering även i division 2. – Vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens...måndag 11/11 12:44

Butik rånad under pistolhot i Rotebro

Nyheter En misstänkt person gripen samma dag En man greps under söndagen efter ett larm om ett butiksrån i Rotebro.måndag 11/11 10:56
Stockholm Direkt