Mikael Koffman, ordförande i Järfälla MK är försiktigt optimistisk. Här med Jonas Lange, styrelseledamot i klubben, när Järfälla Tidningen träffade dem för några veckor sedan. Foto: Mikael Andersson

Motorklubben om vändningen: "Öppnar inte champagnen än"

Järfälla motorklubb gläder sig åt att den styrande koalitionen nu ändrat sig och vill behålla gokartbanan i Stäket – men de räknar inte hem segern än.

  • Publicerad 16:47, 5 dec 2017

– Det här är bra, det är jättebra! Men vi öppnar inte champagnen riktigt än, säger Mikael Koffman, ordförande i Järfälla MK.

Igår stod det klart att den styrande koalitionen i Järfälla, S, C och MP, vänt i frågan om gokartbanan. I ett yrkande som klubbades i kommunstyrelsen säger partierna att Järfälla ska verka för att behålla banan.

Förutsättningen är dock att de övriga åtta kommunerna som också har medlemmar i motorklubben är med och finansierar markhyran, samt även bidrar till att stärka Järvakilen.

– Jag är lite skeptisk till lösningen som klubbades. Får vi inte med de andra kommunerna så är det kört ändå, säger Mikael Koffman.

Glad överaskning

Oppositionspartierna M, L och KD hade ett eget förslag där de även vill utreda möjligheten att Järfälla kommun köper loss marken. Men det "finns inte på kartan", sa kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) igår Järfälla Tidning.

Vändningen: Koalitionen i Järfälla vill behålla gokartbanan

Liberalernas gruppledare, Nikoletta Jozsa, blev hur som helst glatt överraskad igår på mötet.

– Det känns jättebra! Nu hoppas vi att man skyndar på processen så att det inte faller på grund av tidsbrist. Nuvarande avtal går ju ut vid årsskiftet, säger hon.

Flera av motorklubbens medlemmar hade kommit till kommunstyrelsens möte igår, för att visa att de är många som vill behålla banan. En liknande aktion planeras till torsdag i Sollentuna, då fullmäktige sammanträder där. Sollentuna kommun har den största ägarandelen i häradsallmänningen (se faktaruta) som äger marken som gokartbanan ligger på.

Hoppas på tur

I morgon, onsdag, är det också dags för mötet som Stockholms idrottsförbund har bjudit in Järfälla och ytterligare åtta kommuner till, då man ska diskutera en eventuell gemensam lösning.

Gokarten i Stäket kan räddas – i sista sekund

– Vi hoppas på lite tur i morgon, att alla vill vara med, säger Mikael Koffman på Järfälla motorklubb.

De äger marken

De tre största markägarna i Sollentuna häradsallmänning är Sollentuna kommun (30,8 procent), Stockholms kommun (26,4 procent) och Järfälla kommun (20,3 procent). Resten är uppdelat på flera privata småägare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42