SEXTETT. Dansgruppen tränar minst tre dagar i veckan, oftast mer. David Schwieler står tvåa från vänster. Foto: Privat

Moves2 ska dansa till sig guldet

Deltävlingarna gick som en smort och Moves2 kvalificerade sig till ”Danskarusellens” riksfinal. Nu siktar dansgruppen, med två medlemmar från Sollentuna, på att ta hem guldet.

  • Publicerad 12:00, 28 maj 2019

Sedan ett drygt år ingår David Schwieler 16, i dansgruppen Moves2. Där huserade sju kompisar, från Danshuset i Sollentuna, sedan tidigare och Rotebrograbben kom således snabbt in i gänget.

Och framgångarna kom direkt.  

Bara ett par månader efter han anslöt vann David och två till i gruppen tävlingen ”Streetstar”. Nu siktar de på att ta nästa skalp: vinna ”Danskarusellens” riksfinal i Norrköping.

För någon vecka sedan stod det klart att de kvalat in dit efter tre starka deltävlingar runtom i Stockholm.

– Vi hade tränat extremt hårt för det så det var skönt att se att det gav resultat, säger David som dansat i drygt tio år men är för första gången med i en grupp.

Två från Sollentuna

I Moves2-finallag ingår tre tjejer och lika många killar, även gruppmedlemmen Robin Sabazade är från Sollentuna (Helenelund). I tävlingen är alla stilar välkomna, men de flesta kör streetdance eller modern dans.

Moves2 har en hiphop-inspirerad streetdance i sin fem minuters-repertoar.

– Vi har tema 90-talet och hiphop, så det är lite ”old school”-känsla. Man kör samma nummer som man dansade i deltävlingarna men man får utveckla det under tävlingarnas gång.

I riksfinalen, 1 juni, kämpar David och gruppen mot elva andra lag. Vinnaren utses via röster och domare.

Målet i Norrköping är att ta hem segerpokalen.

– Det känns spännande att åka bort och tävla och få byta miljö. Jag känner absolut att vi är redo och vi har tränat hårt för att vara redo och min känsla är att det kommer gå bra. Målet är att vinna, det är det vi siktar på.

Moves2

David Schwieler, Hugo Sivermalm, Robin Sabazade, Natalie Mourad, Amanda Bergström och Ingrid Corradini.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt