SEXTETT. Dansgruppen tränar minst tre dagar i veckan, oftast mer. David Schwieler står tvåa från vänster. Foto: Privat

Moves2 ska dansa till sig guldet

Deltävlingarna gick som en smort och Moves2 kvalificerade sig till ”Danskarusellens” riksfinal. Nu siktar dansgruppen, med två medlemmar från Sollentuna, på att ta hem guldet.

  • Publicerad 12:00, 28 maj 2019

Sedan ett drygt år ingår David Schwieler 16, i dansgruppen Moves2. Där huserade sju kompisar, från Danshuset i Sollentuna, sedan tidigare och Rotebrograbben kom således snabbt in i gänget.

Och framgångarna kom direkt.  

Bara ett par månader efter han anslöt vann David och två till i gruppen tävlingen ”Streetstar”. Nu siktar de på att ta nästa skalp: vinna ”Danskarusellens” riksfinal i Norrköping.

För någon vecka sedan stod det klart att de kvalat in dit efter tre starka deltävlingar runtom i Stockholm.

– Vi hade tränat extremt hårt för det så det var skönt att se att det gav resultat, säger David som dansat i drygt tio år men är för första gången med i en grupp.

Två från Sollentuna

I Moves2-finallag ingår tre tjejer och lika många killar, även gruppmedlemmen Robin Sabazade är från Sollentuna (Helenelund). I tävlingen är alla stilar välkomna, men de flesta kör streetdance eller modern dans.

Moves2 har en hiphop-inspirerad streetdance i sin fem minuters-repertoar.

– Vi har tema 90-talet och hiphop, så det är lite ”old school”-känsla. Man kör samma nummer som man dansade i deltävlingarna men man får utveckla det under tävlingarnas gång.

I riksfinalen, 1 juni, kämpar David och gruppen mot elva andra lag. Vinnaren utses via röster och domare.

Målet i Norrköping är att ta hem segerpokalen.

– Det känns spännande att åka bort och tävla och få byta miljö. Jag känner absolut att vi är redo och vi har tränat hårt för att vara redo och min känsla är att det kommer gå bra. Målet är att vinna, det är det vi siktar på.

Moves2

David Schwieler, Hugo Sivermalm, Robin Sabazade, Natalie Mourad, Amanda Bergström och Ingrid Corradini.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hembygdsgården laddar för julmarknad

Nyheter Hallå där Anders och Per-Inge! Runt tusen personer brukar besöka julmarknaden på Hersby hembygdsgård. Den 8 december är det dags för dans runt granen, försäljning av julpynt och fika med glögg. Hur länge har ni hållit på med det...tisdag 19/11 16:50

16-åring döms för mord på kamrat

Nyheter Påföljden blir rättspsykiatrisk vård Nu har domen kommit mot den 16-åring från Danderyd som mördade sin kamrat med yxa i Sollentuna. Han döms både för mord och förberedelse till mord. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård.måndag 18/11 13:43

Gårdens klappinsamling blir en tradition

Nyheter Tredje året i rad: "Det betyder mycket att få ge bort något" För tredje året i rad samlar Bögs gård in julklappar till välgörande ändamål. Insamlingen börjar i samband med första advent och pågår fram till den 20 december.måndag 18/11 11:30
Stockholm Direkt