Seger. Ekerö vann den viktiga matchen mot Somalia United. Foto: Johan Älgekrans

Nära nytt kontrakt för Ekerö

Ekerös fotbollsherrar tog en viktig seger i den näst sista omgången av division 4.

  • Publicerad 06:15, 27 sep 2019

Det är ett getingbo av lag som krigar för ett nytt kontrakt i fotbollens division 4. Inför den näst sista omgången låg Ekerö trea från slutet och mötte Somalia United som låg en poäng före i tabellen. Det stod länge 1–1 men i slutminuterna bjöd Ekerö på en målexplosion.

I den 84 matchminuten gjorde Fredrik Almkrantz det förlösande 2–1 målet för hemmalaget och därefter hann Ekerö med att göra två mål till fram till en 4–1-seger.

Ekerö tog i och med segern ett glädjeskutt upp till sjundeplats i tabellen. I den sista omgången som avgörs i helgen möter Ekerö IK det redan avsågade bottenlaget Redbrick City på bortaplan. Även om Ekerö skulle förlora den matchen krävs att en rad andra resultat går emot för att Ekerö inte ska behålla sin plats i division 4 kommande säsong.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Målrik hockeypremiär

Sport Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.fredag 4/10 17:15