Nathalies imponerande helg - tog SM-guld på hemmaplan

Målet var glasklart, att vinna SM-guld på hemmaplan. Och visst lyckades Täby­tjejen Nathalie Lindström med det. I finalen behövde hon bara 30 sekunder på sig för att försvara sitt SM-guld.

  • Publicerad 08:35, 23 feb 2016

Under helgen som gick arrangerades karate-SM i Täby racketcenter. Och en som hade stor chans till succé på hemmaplan var 16-åriga Nathalie Lindström, vars mål var att försvara sitt SM-guld från i fjol.

Men det var lite nervöst inför helgen.

– Det är alltid nervöst innan, och det är lite extra nu när det är på hemmaplan. Men samtidigt är det en miljö som jag känner mig hemma i och känner till. Och det är skönt för det mentala. Just det mentala betyder väldigt mycket i karate, det är 50 procent mentalt, sa Nathalie Lindström inför SM-helgen.

Och målet, det var glasklart.

– Jag ska vinna guld. Det är mitt mål. Eftersom jag vann förra året vill jag såklart försvara guldet.

Så gick tankarna inför. Och när helgen nu är över kan den summeras med ett ord: succé. Nathalie Lindström från Tibble karateklubb, som tävlar i stilen wadoryu visade inga svaghetstecken alls i sin klass (junior damer -59 kg) och vann storstilat ett nytt SM-guld.

– Det känns väldigt bra. Riktigt roligt att få vinna på hemmaplan. Det var många vänner och klubbmedlemmar här och stöttade mig. Det betydde mycket, säger Nathalie Lindström.

Vilken är största anledningen till att du vann?

– Jag kände mig väldigt lugn när jag väl var ute på mattan och jag visste vad jag skulle göra. Jag hade visualiserat innan och matat in att jag var bäst och att jag skulle vinna guld, och det gjorde jag, så det funkar för mig, så jag hade alltså redan varit på mattan innan det var dags.

”Perfekt tävling”

Och det var inte på vilket sätt som helst hon tog sitt andra raka SM-guld. Hon nollade motståndare efter motståndare och i finalen mot Heloise Hedbom från Karlstad gick det riktigt fort. Matchen som slutade 6-0 var över på 30 sekunder och var pricken över i:et för Nathalies totalt överlägsna helg. Med tanke på nervositeten inför är känslan nu såklart en helt annan.

– Jag är mest lättad nu när man släppt allt. Nu fick jag en perfekt tävling inför mina stora mål framöver. SM är roligt och stort att vinna, och jag rankar det här guldet högt. Men mina stora mål är nordiska mästerskapen, EM och VM. Det är dit jag siktar.

EM och VM ligger längre fram i tiden. Men NM kommer att gå av stapeln i Danmark i april, och då kommer hon att få nytta av sin benteknik, som var en av de största anledningarna till framgångarna under SM, det menar hennes pappa Lennart Lindström.

– Det var ingen annan på hennes nivå under SM. Nathalies benteknik fanns det ingen som var i närheten av och det är därför hon är så överlägsen. I Sverige är det stort fokus på handtekniken, och då kan man lika gärna hålla på med boxning tycker jag. Det är lite gammeldags tänk. I karate måste man använda hela kroppen, och vill man bli riktigt duktig i Europa måste man vara riktigt vass på bentekniken, handtekniken och ha ett riktigt bra rörelsemönster, och därför tränar vi på det extremt mycket, säger Lennart Lindström som även tränar Nathalie.

Mer om svenska mästaren

Namn: Nathalie Lindström.

Ålder: 16 år.

Bor: Täby.

Studerar: På Tibble gymnasium.

Familj: Mamma, pappa, tvillingsyster (Madeleine, vann EM-guld 2015) och två äldre bröder.

Klubb: Tibble karateklubb.

Meriter: SM-guld 2015 och brons i nordiska mästerskapet.

Aktuell: Tog den gångna helgen sitt andra raka SM-guld.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36