Elliot, 8 år, tar en selfie med idolen William Nylander, som till vardags spelar i NHL och Toronto Maple Leafs. Foto: Sofia White

NHL-proffsen mötte kids i Järfälla

Järfällahockeyns största affischnamn Niklas Kronwall bjöd in 15 NHL-kollegor till den 17:e upplagan av Kronwall Stars. Och när stjärnorna bjöd på autografer tog många barn – och en del vuxna – chansen att träffa idolerna.

  • Publicerad 11:37, 17 aug 2017

Ett eventområde vid Järfälla ishall är skådeplatsen när 16 NHL-stjärnor, samtliga med rötter i Stockholmshockeyn, bjuder in till fredagsnöje i form av autografskrivning följt av en uppvisningsmatch mot Järfälla HC:s A-lag. Många av barnen har deltagit i veckans hockeyläger som går under namnet Kronwall Hockey Camp.

Bakom allt står bygdens store son Niklas Kronwall som gjort detta till en trevlig sommartradition.

– Han vill ge tillbaka till klubben och kommunen som fostrade honom. Det är en fantastisk grej både för oss som klubb och för hela Järfälla, säger Mattias Sebelius, som är föreningsstrateg hos Järfälla Hockey Club och fortsätter:

– Niklas förstår värdet av en sådan här sak för en liten klubb som Järfälla HC.

Anna, 7 år, och lillasyster Livia hade åkt från Kungsängen för att träffa hockeystjärnorna. Foto: Sofia White

"Jag vill bli hockeyproffs", sa Theo Debou, 2 år, från Stäket som chillade vid vägkanten i väntan på autograf. Foto: Sofia White

Lättåtkomliga stjärnor

Kön ringlar sig nästan ut på vägen när klockan närmar sig 16 då autografskrivningen med de specialinbjudna NHL-stjärnorna är utannonserad. Otåliga frågor av typen "När kommer de?" hörs titt som tätt. För det är inga okända namn som är på väg. Förutom Niklas Kronwall själv finns landslagsstjärnor som Gabriel Landeskog och William Nylander bland namnen. Den typen av stjärnor som inte är helt lätta att komma nära i vanliga fall.

– De ställer alla upp med glädje på det här, vilket är otroligt uppskattat, förklarar Mattias Sebelius.

När de väl anländer i stora svarta bilar går det ett sus bland barnen. Sakta men säkert placerar sig hockeystjärnorna längs ett bord som står strategiskt utplacerat under ett partytält.

Emil, 5, och Axel, 7, spelar själva hockey i Arboga och är på det klara med vem som är favoritspelaren: "Kronwall", svarar de utan att tveka. Foto: Sofia White

Owe, 8 år, har just fått en autograf och ett snack med sin favoritspelare Carl Dahlström. Dahlström är fostrad i Järfälla HC och spelar idag i amerikanska Rockford Icehogs. Foto: Sofia White

"Han är väldigt bra"

Till slut släpps de entusiastiska barnen fram och kan plocka autografer på medhavda matchtröjor eller affischer. En hel del vuxna passar också på att byta några ord och ta en bild på stjärnorna.

– Det är andra året jag är här tror jag, det är bara kul. Jätteroligt att komma hem till Järfälla och träffa alla, säger Carl Dahlström, som är fostrad i Järfälla HC men numer lever sitt liv som hockeyproffs i Illinois.

Just intill honom står Owe, 8 år, som just fått en pratstund med idolen Carl Dahlström.

– Han är min favoritspelare, han är väldigt bra, förklarar Owe andaktsfullt innan han visar upp sig signerade tröja för kompisarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

Turista i Järfälla – från soffan

Nyheter Ny app berättar om platsernas historia Se dig omkring i Barkarbystaden, Jakobsberg eller Görväln och lär dig om platsernas historia – samtidigt som du ligger hemma i soffan. Det är möjligt sedan ett tag tillbaka tack vare en ny app.fredag 25/5 14:22