Nicklas tröstar sig med EM i Tyskland

Semifinalförlusten svider fortfarande, men måste nu läggas åt sidan. Till helgen börjar EM i baseboll för Solnasonen Nicklas Melin och fyra revanschsugna lagkamrater i Sundbyberg Heat.

  • Publicerad 16:13, 6 sep 2019

Det var surt de första dagarna men det vände när jag började träna med de andra landslagsspelarna i Stockholm

Efter en stark insats i elitserien hade Sundbyberg Heat stora förhoppningar att nå den efterlängtade finalen. Men historien upprepade sig. För åttonde gången sedan 2008 missade det lokala basebollgänget att nå finalen.

Givetvis en missräkning.

– Vi spelade inte på den nivån vi kunde samtidigt som Rättvik var bra. Jag tycker även att vi hade lite oflyt och det gick inte vår väg, berättar veteranen Nicklas Melin som är uppvuxen i Råsunda.

– Vi var inställda på finalen men tråkigt nog fick vi bottennappet i semin.

"Släppa och gå vidare"

Men säsongen tog inte slut där och då för en handfull Heatare. De får nu ställa om för att mot helgen åka ner till EM i Tyskland.

Något som hjälper till att släppa det tunga avslutet på säsongen förrförra helgen.

– Ja, det är ju det som gör att man inte blir bitter. Det var surt de första dagarna men det vände när jag började träna med de andra landslagsspelarna i Stockholm. Det är bara att släppa och gå vidare och lära oss av våra misstag.

Melin, 31, har spelat i klubben sedan barnsben och gjort tolv säsonger i a-laget. Förutom några säsonger i Holland, Rättvik och Leksand har han varit Heat trogen.

Sedan 2005 är Nicklas en del av landslaget. Det har totalt blivit fyra EM och två VM för Sverige. Som bäst har det blivit en femteplats på EM (i Holland).

– Det är alltid roligt och är en morot för att fortsätta. En ära. Det var några år sedan sen sist vi spelade ett stort mästerskap och mästerskap är en av anledningarna till att jag fortsätter satsa. Jag tycker det är riktigt roligt att få möta så bra motståndare och få visa upp svensk baseboll, säger Nicklas som spelar pitcher och förstabas.

Sju från Heat

Nicklas får sällskap av lagkompisarna Leonard Bäckström, Victor Croneld, Johan Jansson och Jesper Svedhem i Tyskland. Dessutom är Heat-coacherna Roderick Hopkins och Petter Croneld med i tränarteamet.

I Sveriges grupp spelar även värdnationen, Tjeckien, Storbritannien, Israel och favoriten Holland. I lördagens EM-premiär väntar Tyskland.

Rutinerade Melin tror på att blågult kan slå lite i underläge.

– Jag tror på att vi kan nå topp-6 och det är mitt mål också. Vi har ett bra lag och varit i a-poolen i många år så vi är verkligen inget "brögäng". Vi kan nog överraska några lag.

Efter EM ska han ta sig en funderare på framtiden.

– Ja, jag har lite att tänka på. Mina barn börjar ju bli stora nu så jag vet inte riktigt hur jag gör 2020. Men jag lär spela på någon vänster, det är svårt att släppa basebollen.

Stockholm Direkt