Foto: Anders Ekström

Nikolic hoppas få fart på karriären igen – i Vasalund

Vasalunds IF satsar på ett ungt och relativt okänt lag 2019. En av få välkända spelare i truppen är den tidigare stortalangen Marko Nikolic, 21, som hoppas få fart på karriären i division 1.

  • Publicerad 12:00, 5 apr 2019

Foto: Anders Ekström

För ett par år sedan var han verkligen i ropet. I Djurgårdens U17-lag gjorde Marko Nikolic stor succé och smällde in 32 mål 2013. Men istället för att satsa vidare i DIF valde han ärkerivalen AIK i en uppmärksammad övergång i mars 2014.

Debuten i allsvenskan kom samma år, men han slog aldrig riktigt igenom i Gnaget. 2017 valde han spel i belgiska Westerlo innan BP lockade samma sommar.

Totalt blev det 16 matcher för västerortsgänget över en och halv säsong.

– Det var svårt i Belgien och jag var mest skadad och fick nöja mig med ett inhopp. I BP blev det inhopp i första tiden men i allsvenskan fick jag starta en del i början, säger Marko.

Kom inte överens

Men sedan kom tränarstrulet och den portugisiska satsningen byttes ut mot trygge och nygamle Robert Björknesjö. Det blev inget lyckad kombo skulle det visa sig.

– Vi kom inte överens helt enkelt. Det klickade inte.

Resultatet blev bänknötande och efter säsongen 2018, som slutade med nedflyttning, lämnade 21-åringen Grimsta. Ny klubb blev istället två snäpp ner – i division 1-nykomlingen Vasalund.

– Det känns bra att vara här, det är två tränare som jag haft förut och som jag trivs med.

Det känns bra att vara här, det är två tränare som jag haft förut och som jag trivs med

Vad säger du om dina år sedan nu lämnade DIF?

– Det har varit mest ner faktiskt. Det blev ett litet lyft i början på 2018 men sedan gick det sämre igen. För mig är Vasalund ett steg tillbaka för att kunna ta flera steg uppåt i framtiden. Jag borde gjort detta tidigare.

– Målet är att få fart på karriären igen. Jag hoppas bidra med så mycket som möjligt, med poäng och det bästa för laget.

Vasalund satsar i år på ett lag där den äldsta spelaren är född 1994 och majoriteten är födda i slutet på 90-talet. Marko är en av de äldre trots att han blir blott 22 i år.

– Lite konstigt, men mest kul. Det är såklart en liten nackdel att vi saknar rutin men jag ser det mest som något positivt.

Start imorgon

På lördagen börjar säsongen med bortamatch mot Karlstad.

– Jag tycker vi ser bra ut även om vi inte dra några förhastade slutsatser än. Vi har tränat bra och har en stabil trupp. Vi är unga, men pigga och fräscha och vill mycket, avslutar Marko.

– Jag tror absolut på topp 3 eller topp 5. Jag har spelat i många lag och ser kvalitén som finns här.

En längre artikel om Vasalund och tränaren Novakovic kan du läsa i veckans tidning och på nätet imorgon lördag.

Foto: Anders Ekström

Stockholm Direkt