Nils rappast på Järvafältet

Nils Rapp från Falun blev allra första vinnaren av terrängloppet "Klara milen – Vinn bilen". – Alla löpare var väldigt nöjda, vi också, säger Thomas Waldetoft i arrangerande Turebergs FK.

  • Publicerad 12:10, 16 maj 2017

Jag hoppas verkligen att vi kan locka fler startande nästa år

Klara milen – Vinn bilen avgjordes i lördags med start och mål vid Upplands Motor i Kista. 25 anmälda kom aldrig till start, men över 200 fullföljde milloppet.

– Vi hade såklart hoppats på ännu fler. Sett till att vi hade runt 80 startande när vi genomförde premiären av "Vildsvinet", var det här ändå väldigt bra. Och alla löpare var nöjda, vi också, säger Thomas Waldetoft, klubbchef i Turebergs Friidrottsklubb.

Waldetoft upplevde att många var lyriska över naturupplevelsen och terrängvariationen. Dessutom genomföras tävlingen i behagligt vårväder.

Snabbast runt Järvafältet var Nils Rapp. 24-åringen från Falun sprang på tiden 36:04. Två minuter senare nådde Gunnar Hirschfeldt, från Sollentuna, mållinjen. Med en barnvagn framför sig.

– Vilken prestation, konstaterar Thomas Waldetoft. I några partier måste det ha varit jättejobbigt.

Hela grejen blev spontan för Gunnar. Han tränar ibland med 2-årige sonen Jakob i vagnen. Nu var Gunnar inte alls inställd på att tävla utan han anmälde sig på plats.

– Det var jobbigt i uppförsbackarna, annars gick det bra, säger Gunnar Hirschfeldt.

David Nykvist blev bästa Kistabo när han inkom som 15:e löpare.

Eventets stora vinnare blev ändå Linda Juntunen. Hon hade körkort men ingen bil när loppet startade, på eftermiddagen kunde hon styra hemåt i en ny Ford Fiesta.

– Helt fantastiskt. Jag och min man har pratat om att köpa bil, men kommit fram till att boende var viktigare. Och så blir det så här, vad hände liksom? Jag satt och skakade när jag skrev ägarbeviset och det tog lång tid innan skakningarna slutade.

– Sjukast är att min mamma veckan innan sa: "Du har sådan tur så du vinner säkert bilen". När jag ringde henne på kvällen trodde hon mig ändå inte, jag fick skicka över en filmsekvens, säger Linda som bott i Akalla i tio år.

– Jag hoppas att vi kan locka fler startande nästa år, tillägger Thomas Waldetoft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.