Nu börjar säsongen för golfproffset Sagström

Madelene Sagström går nu efter en tids bra förberedelser in på sin tredje säsong av LPGA Touren.

  • Publicerad 10:27, 24 jan 2019

Stora målet är såklart att komma med i laget till Solheim Cup

Madelene Sagström från Enköping startar sin tredje säsong på LPGA Touren och ser fram emot den med tillförsikt.

– Jag har haft ett bra uppehåll med träning både på hemmaplan och i Sverige, men vet att jag har en lång och tuff säsong framför mig, berättar Madelene.

Efter ett gediget förarbete med allt som krävs för att dra igång en ny säsong är det nu packat och klart.

– Det är lite att planera inför en säsong där man skall gå igenom tävlingar och lägga upp det så det skall komma att bli en bra balans i allt. Man kan inte, hur mycket man än vill, vara med på alla tävlingar. Det blir för mycket helt enkelt, man orkar inte det mentalt.

Hur har du lagt upp säsongen?

– Jag valde att hoppa över den första tävlingen i Florida för att i stället satsa på att starta säsongen i Australien. Det har med periodiseringen av träningen att göra och då blev det så. Jag brukar lägga en plan och periodisering på 6-7 veckor mot valda tävlingar. Det gäller att gå ut försiktigt för att inte bränna säsongen som är lång.

Vad vill du få ut av spelet?

– Jag vill fortsätta att utvecklas i alla mina processer, men det handlar om att få ut det jag jobbat med i träning på banan när jag tävlar för att hitta bra resultat och jag känner att jag har det i mig. Det långa spelet var riktigt bra på slutet av förra säsongen och nu har jag jobbat för att behålla det och kunna vara mer aggressiv i spelet mot och runt greenerna, lyckas jag med det så blir det en spännande säsong.

Hur ser dina mål ut denna säsong?

– Det stora målet är såklart att komma med i laget till Solheim Cup 9:e till den 15:e september på Gleneagles i Skottland. Men annars så är det egentligen i processerna målen sitter. Jag behöver göra så för att hitta mitt spel och inte segla iväg i tankarna som kan påverka min prestation och mitt spel. Klart att det blir andra upplägg inför de stora tävlingarna under säsongen som ex: US & British Open. Det skall i varje fall bli riktigt kul att få komma ut och spela igen, avslutar Madelene.

Madelene startar säsongen i Australien 7-10 februari på Beach Golf Links at Barwon Heads.

Madelene Sagström

Bor: Florida.

Moderklubb: Enköpings GK.

Proffs – LPGA Touren säsong 3.

Ranking: 78.

Puck och klubba på bordet i mellandag

Sport Den 28 december hålls bordshockeyturneringen Fjärdhundrapucken på Mellevi IP.lördag 21/12 15:32

Stora cuper på isen i jul

Sport Mellandagarna betyder inte bara ledighet och julgodis – ­åtminstone inte för ESK:s hockeyungdomar. Tre Stora Coop-cuper ska gå av stapeln, och först ut är Flickor A som spelar cupen för andra gången...fredag 20/12 11:43