Nu drar det ihop sig till SM

Kommande helg är det SM i dragkamp i Enköping. Wallby DK står som arrangör.

  • Publicerad 09:43, 2 sep 2017

VI har bra chans att ta medaljer i alla klasser

Det drar ihop sig för Svenska Mästerskapen i dragkamp och Wallby DK är i full färd med att iordningsställa både arenan och arrangemanget.

Normalt tävlar och tränar WDK utanför Enköping men SM arrangeras inne i Enköping.

– Det har inte varit lätt att få till en plats här Enköping, det har inte varit någon större förståelse för att vi skall arrangera SM och vi har verkligen fått jobba för att få en plats här inne i Enköping, berättar Wallbyledaren Henrik Törnblom.

Nu är platsen klar och klubben har jobbat sedan i våras med att färdigställa arenan som ligger på fältet intill om Korsängsfältet.

Sådde eget gräs

– Ja, vi fick börja med att gräva ur och försöka så nytt gräs så vi fick en större yta för att tävla på, det har väl inte varit någon bra sommar för detta men vi har gjort så gott vi kunnat med att vattna själva.

Vad återstår?

– Nu är det sista kvar; att bygga ihop läktare, ordna med parkeringen, ställa iordning funktionärsbiten, få upp storbildsskärmen och kiosken bland annat.

WDK vann det mesta i senast Elitserieomgången. WDK ställde upp i tre klasser (inom tävlan) i elitseriens sista tävling i Unnaryd den 12/8. Och vann samtliga. Herrar 680, Öppna 600 och Herrar 640. WDK vann även elitserien i nämnda klasser.

Perfekt formtopp

Wallby ställde också upp i klassen Damer 420 (6-manna) med två inlånade dragare och hamnade poängmässigt på en andraplats. Dock utom tävlan.

Ni verkar toppat formen perfekt inför SM?

Ja det stämde bra där och vi kommer med gott självförtroende, säger Henrik Törnblom.

Hur ser ni på era chanser i SM?

– VI har bra chans att ta medaljer i alla klasser, vi har dessutom ett bra uppsving just nu i klubben där vi numera har ett damlag, vilket det var länge sedan vi hade. De kan absolut vara med i medaljstriden.

Och på herrsidan?

– På herrsidan har vi varit tvåa två gånger i rad 600kg och nu skalvi ta det där efterlängtade SM-guldet och i 700kg har vi fått ihop ett starkt lag som absolut ska kunna vara med och hota favoriterna Björke som kommer med i stort samma lag som tog VM-guld 2008, säger Törnblom.

Hur ser dagen ut i övrigt?

– Vi har förhoppningar om att Enköpingspubliken ska sluta upp och stötta oss då hela Sverigeeliten är på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15