Återvänder. Patrik Zackrisson har tidigare spelat i Ryssland. I höst är det dags igen för landslagsspelaren. Foto: Amel Zukanovic

Nu drar ”Zacke” till Sibirien

I onsdags satte sig Patrik Zackrisson, 30, på planet till Ryssland för att inleda en ny hockeysäsong i sin nya klubb Sibir Novosibirsk i KHL.

  • Publicerad 14:03, 30 jun 2017

Just nu är det varmt där med upp till 30 plusgrader men det vänder snabbt.

Eftersom det är OS under den här säsongen är serien i KHL tidigarelagd. Därför satte sig Patrik Zackrisson redan i onsdags på planet till Ryssland för att besöka sin nya klubb Sibir Novosibirsk för att titta på bostad, göra fystester och läkarundersökning. Eftersom han och flickvännen väntar barn inom kort kommer han dock återvända till Sverige för att vara med om födseln och ordna med visum för familjen innan han åker tillbaka igen.

Förra säsongen hade Patrik Zackrisson det bitvis tungt i klubblaget Lugano men en lyckosam säsong med Tre Kronor öppnade upp för en tredje sejour i världens näst bästa liga.

Lyckad landslagssäsong

– Jag hade ingen vidare säsong i Lugano rent sportsligt förra säsongen så det kändes inte aktuellt att stanna varken för mig eller för Lugano. Som tur var så hade jag en relativt lyckad landslagssäsong som ryssarna går mycket efter, säger han.

I landslaget kamperade Zackrisson ihop med Alexander Bergström som också har skrivit på för Sibir Novosibirsk vilket underlättade valet av klubb.

– Att Alexander Bergström ska till samma klubb gjorde mitt val ganska enkelt. Vi spelade ihop alla landskamper förra säsongen plus att vi delade rum ett par turneringar så vi har lärt känna varandra både på och utanför isen, säger han och fortsätter:

– En annan fördel är att han och hans fru har en grabb på två år så de kanske kan hjälpa oss lite med en nyfödd och i sin tur kan vi hjälpa dem med Ryssland och ryskan eftersom vi varit där tidigare, säger Zackrisson.

Patrik Zackrisson har tidigare spelat i KHL med Atlant Mytisjtji och Lev Prag och trivs i ligan även om han är medveten om att det kommer bli en kall vinter.

– Just nu är det varmt där med upp till 30 plusgrader men det vänder snabbt och kan bli 40-50 minusgrader när vintern kommer. Men efter NHL så spelar jag helst i KHL eftersom det är världens näst bästa liga, avslutar han.

Klubbar i karriären

Skå IK

Frölunda

Rögle

Linköping

Atlant Mytisjtji

HC Lev Praha

Skellefteå

Lugano

Sibir Novosibirsk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter