Nu har ESK gjort klart med tränarna

Enköpings SK har nu gjort klart med tränare för kommande säsong. Det blev Lovisa Delby för damerna och Martin Andersson för herrarna.

  • Publicerad 15:58, 13 dec 2017

Det är trots allt det här jag vill hålla på med

ESK dam, som landade på en 8:e plats som nykomlingar i damernas division 1, laddar om för en ny säsong med samma tränare.

– Mitt uppdrag i ESK är nu sedan några dagar klart att jag fortsätter att följa damerna i deras utveckling, fantastiskt roligt såklart, bekräftar Lovisa Delby.

Hur ser uppdraget ut?

– Jag kommer under 2018 ha ett delat uppdrag vilket innebär att jag även har en klubbtillhörighet i IK Uppsala och dess verksamhet. Ett dubbelt roligt år för mig med spelarutbildning hos ett stort antal spelare vilket är något jag drömt om sedan tidigare. För mig är det viktigaste att få bidra i spelarutbildning på bred front i distriktet, inte att ha en viss färg på kläderna säsongerna igenom.

Martin fortsätter bygga

ESK Herr, som för andra året i rad tog sig till division 2-kval, laddar om inför en ny säsong och det blir Martin Andersson som fortsätter bygget av laget.

– Ja, det var väl inte helt glasklart att jag skulle jobba vidare efter en tuff säsong 2017, men efter lite ledigt så tog jag beslutet att fortsätta, berättar Martin.

Vad fick dig att till slut tacka ja?

– Det är trots allt det här jag vill hålla på med och i det stora så finns det mycket att bygga vidare med i denna grupp, menar Martin.

Har ni kört igång?

– Ja, vi har kört i tre veckor nu och det handlar om att ge spelarna så bra startsträcka som möjligt när vi kör igång på riktigt efter jul, så det inte blir en stor uppförsbacke, avslutar Martin.

Klart är att Beata Olsson lämnar för spel i Uppsala i Elitettan.

I herrlaget är det ingen som så här långt deklarerat att han ska lämna eller sluta. I båda lägren talar man om att man behöver förstärka trupperna, men inget är klart med någon ny spelare vare sig på dam- eller herrsidan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15