Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna. Foto: Karoline Montero Araya

Nu lämnar Mellberg BP

Den framgångsrika tränarduon som har tagit BP från division ett ända upp till Allsvenskan lämnar nu klubben.

  • Publicerad 19:11, 21 nov 2017

Klart att det är tråkigt att två så framgångsrika tränare lämnar

Det har viskats och spekulerats. Och nu står det till sist helt klart att både Olof Mellberg och den assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnar Brommapojkarna efter sin framgångsrika tränarinsats som tagit laget från division ett ända upp till Allsvenskan.

– Klubben har väl haft som ambition att de ska stanna. De har gjort ett fantastiskt jobb med att vända den här nedåtgående kurvan. Så det är klart att det är tråkigt att två så framgångsrika tränare lämnar, men vi får respektera deras beslut. Vi har gjort vad vi har kunnat, säger Peter Appelquist, kommunikatör på Brommapojkarna.

BP får nytt liv med Mellberg

BP gick ut med ett officiellt pressmeddelande på tisdagen. Och spelarna informerades strax innan pressmeddelandet gick ut. I det meddelar Olof Mellberg att han är "redo att anta nya utmaningar".

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet, säger Olof Mellberg i pressmeddelandet.

Letar ersättare

Var de båda tränarna tar vägen nu vet BP:s kommunikatör ingenting om. Nu fokuserar klubben på att hitta två ersättare.

– Det arbetet har påbörjats och det är ju Daniel Majstorovic, som är sportchef, som jobbar på där. Men vi kan inte spekulera i några namn – det är Daniel som leder det arbetet, säger Peter Appelquist.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kitty har fixat vovvarnas kalufser i ett halvt sekel

"Hundägare är bättre idag" I närmare 50 år har Kitty van Walden fixat Järfällahundarnas frisyrer. Snart går 70-åringen i pension, men att hon ska sluta trimma hundar har inte varit en lätt match. Varken för henne eller...torsdag 13/12 16:29

Missen bakom trafikkaoset i Islandstorget

Trafikkontoret: En allvarlig situation Under förra veckan funkade inte trafikljusen vid Islandstorget på flera dagar. Här är förklaringen.torsdag 13/12 16:21