Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna. Foto: Karoline Montero Araya

Nu lämnar Mellberg BP

Den framgångsrika tränarduon som har tagit BP från division ett ända upp till Allsvenskan lämnar nu klubben.

  • Publicerad 19:11, 21 nov 2017

Klart att det är tråkigt att två så framgångsrika tränare lämnar

Det har viskats och spekulerats. Och nu står det till sist helt klart att både Olof Mellberg och den assisterande tränaren Azrudin Valentic lämnar Brommapojkarna efter sin framgångsrika tränarinsats som tagit laget från division ett ända upp till Allsvenskan.

– Klubben har väl haft som ambition att de ska stanna. De har gjort ett fantastiskt jobb med att vända den här nedåtgående kurvan. Så det är klart att det är tråkigt att två så framgångsrika tränare lämnar, men vi får respektera deras beslut. Vi har gjort vad vi har kunnat, säger Peter Appelquist, kommunikatör på Brommapojkarna.

BP får nytt liv med Mellberg

BP gick ut med ett officiellt pressmeddelande på tisdagen. Och spelarna informerades strax innan pressmeddelandet gick ut. I det meddelar Olof Mellberg att han är "redo att anta nya utmaningar".

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet, säger Olof Mellberg i pressmeddelandet.

Letar ersättare

Var de båda tränarna tar vägen nu vet BP:s kommunikatör ingenting om. Nu fokuserar klubben på att hitta två ersättare.

– Det arbetet har påbörjats och det är ju Daniel Majstorovic, som är sportchef, som jobbar på där. Men vi kan inte spekulera i några namn – det är Daniel som leder det arbetet, säger Peter Appelquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man greps vid Islandstorget – hotade t-baneresenärer

"Ska ha haft någon form av tillhygge" En man greps igår misstänkt för att ha hotat två medpassagerare i en tunnelbanevagn. Han är nu anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.måndag 25/6 16:15

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

"Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26