Ny satsning. Från och med denna säsong ingår nu Täby i ett samarbete med AIK och Åkersberga. Foto: Täby Handboll

Nu ska Täbys handbollsspelare lira med AIK

Inför säsongen har Täby handboll startat ett samarbete med AIK och Åkersberga vilket ska underlätta för unga när de tar steget till seniorlagen.

  • Publicerad 08:50, 30 sep 2019

AIK Handboll, Täby Handboll och Åkersberga HK har ingått ett samarbetsavtal inför säsongen, som drog igång häromveckan. Detta för att stärka klubbarna i Norrort.

– Det känns jättekul att vi kan erbjuda detta till våra spelare, säger Per Johansson, ordförande i Täby Handboll.

Främst går samarbetet ut på att göra det lättare för alla ungdomar i samband med flytten från ungdom till senior.

– Vi ser att det är vanligt att många ungdomar slutar eller byter klubb när de ska gå upp i seniornivå. I och med samarbetet kommer fler spelare att stanna i sporten, säger han.

I och med samarbetet kommer det att finnas fler serier att välja mellan. Från division 4, där Åkersberga nu kunnat starta ett lag, till AIK som spelar i allsvenskan.

– Vissa spelare är inte fysiskt mogna för ett spel i den division som klubben kan erbjuda och då kan vara jättesvårt att ta en plats, men i och med samarbetet kan de kan växa till sig och kanske ta en plats några år senare, säger Per Johansson.

Han menar även att den nya satsningen inte bara är till för de som vill satsa på elitspel.

– Vi vill erbjuda goda möjligheter för alla spelare att fortsätta spela handboll, oavsett på vilken nivå man vill till. Det är lika viktigt att man ska få fortsätta spela med sina kompisar. Vi som klubb är inte bara till för toppspelare, och vi vet att de allra flesta inte blir elitspelare, säger han.

Bättre träningsmöjligheter

Han ser även att klubbarna tillsammans kan sporra de yngsta spelarna i klubben, då möjligheterna att växa blir större. Även träningsmöjligheterna ökar enligt Per Johansson.

– Vi ser redan nu ett stort utbyte mellan föreningarna och vi skickar redan våra spelare till AIK:s träningar och vi ser själva en högre närvaro på våra träningar, säger han.

Betyder det här något för er ekonomiskt?

– Egentligen ingenting, det det handlar om är att vi kan behålla en del spelare och ha större verksamhet, säger Per Johansson.

Stockholm Direkt