Tävlingsdags. I somras deltog några av klubbens medlemmar i tävlingen Ironman i Jönköping. Foto: Christer Bäckström

Ny förening samlar Järfällas triathleter

Tidigare i år drog ett gäng triathleter igång föreningen Järfälla Triathlon, som är tänkt att samla utövare i Järfälla. "Vi vill hjälpa varandra att bli bättre", säger medlemmen Martin Carnestedt.

  • Publicerad 11:57, 13 dec 2019

Det började på Järfällabadet i fjol, där några personer som brukade vara och simträna insåg att de delade intresset för triathlon – idrotten som består av grenarna simning, cykling och löpning.

I början av året samlades de under gemensam flagg i föreningen Järfälla Triathlon, med målet att tävla i Ironman i somras.

– Vissa av oss har lite mer erfarenhet av triathlon sedan tidigare, andra är helt novisa. Målsättningen är att samla så många som möjligt som är intresserade av triathlon. Nu på vintern simmar vi tillsammans en gång i veckan, och i somras både simmade vi, cyklade och hade en gemensam löpträning i veckan. Man sporrar varandra, säger Martin Carnestedt, kassör i föreningen, som är ideell.

Järfällas triathlonstjärna tränar helst på hemmaplan

Nivå spelar ingen roll

Själv hittade han till sporten genom vänner, och hans uppfattning är att triathlon ökar i popularitet. I föreningen är alla, oavsett tidigare erfarenhet, ålder eller kön välkomna att gå med. Att vara medlem är gratis och det blir man genom att gå med i Facebookgruppen Järfälla Triathlon.

– Vi hoppas bli ännu fler som kan dela intresset för träning och hjälpa varandra att bli bättre. Ju fler vi är, desto roligare blir det, säger Martin Carnestedt.
 

Stockholm Direkt