ARBETSMORAL. Manfred Ehlers stångas i varje situation och hoppas nu att övertids- och strafftrenden ska brytas. Foto: Johan Borehed

Ny förlust efter straffar

Efter fem kryssmatcher i följd står det klart att Vilda Väsby behöver ägna några minuter åt straffar efter träningarna. 3–4 (2–0, 0–1, 1–2, 0–0, 0–1) mot Kalix var siffror som sved.

  • Publicerad 20:00, 3 feb 2019

Det vore skönt om vi kunde bryta övertids- och strafftrenden

Väsby straffades i eftermiddag av egna misstag. Dessa var väl många, totalt sett och två ledde omgående till baklängesmål.

Först var det Oliver Horrsell som förlorade en kampduell på blålinjen när Väsby spelade fem mot fyra i upptakten av tredje perioden. På friläget som följde gjorde norrbottningarnas Aapo Alapuranen 2–2.

Nästa risk på anfallsblå tog Martin Liljekvist när han sköt pucken på första skottäckande Kalixspelare och spelvändningen gav gästerna 3–2.

Annars började Väsby bra. Kalix hade de två första minuterna, sedan var hemmalaget tillbaka med den fart och energi som fanns i slutskedet av lördagsmatchen mot Boden. I synnerhet sprakade det om Christoffer Gozzis enhet med Manfred Ehlers och Johannes Nilsson som yttrar. I nästan varje byte naglade de fast Kalix i försvarszon.

Två tidiga mål

Nilsson lyfte upp 1–0 i nättaket och sex minuter senare fick Gozzi med knapp marginal pucken över mållinjen. Domaren stod rätt i position och tvekade aldrig att blåsa för mål.

Direkt efter 2–0 hade Väsbylaget en två minuter lång forcering där bara mål fattades. Med facit i hand hade just den viktiga detaljen behövts. Resterande två perioder var inte alls lika energisprudlande.

Mot Boden i lördags var en poäng bonus. Dagens poäng ordnade Rasmus Sörgardt, men det fanns ingen bonuskänsla över hans 3–3-mål. Utan mer som att Väsby schabblat bort möjligheten att få med sig tre under ordinarie tid.

Det blev inte ens två poäng och det är lätt att tycka synd om Fredrik Falk. Mot Boden gjorde han två mål och satte sin straff. Mot Kalix var han ensam väsbyit att hitta nätet i straffläggningen.

"Köra sin grej"

Manfred Ehlers, energispruta i varje match, fick inte skjuta någon i dag men missade å andra sidan sin chans mot Boden.

– Nu har vi torskat tre straffläggningar på kort tid, det känns inte bra. Det vore skönt om vi kunde bryta övertids- och strafftrenden. Vi får träna straffar, det handlar om att köra sin grej och inte ta sig vatten över huvudet, säger Manfred Ehlers, som var delaktig i förarbetet till två av målen och slet som alltid.

– Hårt jobb belönas, hela femma jobbade bra.

Den här gången räckte det inte hela vägen.

Väsbys stjärnor

*** Manfred Ehlers

** Johannes Nilsson

* Christoffer Gozzi

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt