Ordförande. Adam Engström är ordförande i den nybildade föreningen Ekerö AIK. Foto: Privat & Mostphotos

Ny idrottsförening satsar på handboll på Ekerö

En helt ny idrottsförening bildades nyligen på Mälaröarna – Ekerö AIK ska bedriva handbollsverksamhet för barn.

  • Publicerad 21:59, 6 feb 2019

Vi vill givetvis att alla som vill spela handboll ska få möjlighet till det. På sikt vill vi även ha seniorlag.

Ekerö AIK är det senaste tillskottet i utbudet av idrottsföreningar på Ekerö. Föreningen bildades på trettondagen och kommer inledningsvis att bedriva handbollsverksamhet. Under våren kommer Ekerö AIK att bjuda in till sina första träningar.

– Vi kommer att bjuda in till lekfyllda bollpass för barn, troligen sent i februari, mars och april, säger ordförande Adam Engström, som också är tävlingschef på Svenska handbollsförbundet.

Bara barn i början

Inledningsvis kommer Ekerö AIK att bedriva verksamhet för barn i åldrarna 5-8 år, men Adam Engström påpekar att föreningen är öppen för alla som vill spela handboll.

– Om det finns önskemål om att starta grupper för äldre barn och ungdomar så kommer föreningen att göra vad den kan för att tillgodose dessa. Vi vill givetvis att alla som vill spela handboll ska få möjlighet till det. På sikt vill vi även ha seniorlag, säger han.

Ekerö AIK kommer att ha sin huvudsakliga upptagning i områdena kring skolorna i Träkvista, Sandudden och Ekebyhov. Inledningsvis kommer verksamheten att utgå ifrån Träkvista skolas upptagningsområde.

– Vi ska inte greppa om för mycket i början. Under våren är målet att bjuda in till ett par träningar vardera för grupperna 5-6 år och 7-8 år, säger Adam Engström.

Fler sporter kommer

Adam Engström påpekar att Ekerö AIK ska ses som en flersektionsförening, men att den inledningsvis endast har en sektion.

– Vi är det som namnet antyder, en allmän idrottsförening. I dag bedriver vi handboll, men om ett par år ser jag det inte som omöjligt att vi har fler sektioner, säger Adam Engström.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Lyckade landslagsuppdrag

Sport Det blev en lyckad helg för landslagsspelarna från Mälaröarna.torsdag 14/2 8:12

Björklund segrade i Fed Cup-debuten

Sport Tennistalangen Mirjam Björklund, 20, vann i sin singeldebut i Fed Cup.torsdag 14/2 8:11