Trio. Jakob Horn, Fredrik Wikman och Magnus Andersson. Foto: Ekerö/Skå IK

Ny sportchef klar

Fredrik Wikman blir ny sportchef för Ekerö/Skå IK ishockey.

  • Publicerad 06:15, 27 jun 2019

Det jag hoppas bidra med är struktur och kvalitet.

Fredrik Wikman som redan i dag är aktiv inom föreningen som ledare och tränare för flickor A/B har valt att byta sin företagskarriär för att prova vingarna som sportchef i Ekerö/Skå IK hockey.

– Vi är oerhört stolta och mycket nöjda med denna rekrytering och vi är säkra på att vi har hittat helt rätt. Fredrik har ett gediget förflutet inom ishockey och som person och ledare är han helt rätt för rollen, säger Jakob Horn, ordförande Ekerö IK och Magnus Andersson, ordförande Skå IK

Fredrik Wikman har en gedigen tränarbakgrund, (Steg 3) och har tidigare varit tränare i bland annat Skå IK/Mälarö Hockey, Väsby, Lidingö och Hammarbys pojk- och juniorlag.

Fredrik Wikman tillträder sin nya tjänst som sportchef för ishockeyn på Mälaröarna i augusti och han vet vad han vill bidra med.

– Det jag hoppas bidra med är struktur och kvalitet. Då verksamheten bygger på ideella ledare och tränare där de flesta har jobb och familj på sidan så måste vi jobba tillsammans, säger han och fortsätter:

– Bygga ett lag med tränarna på samma sätt som i näringslivet där vi ser till att nyttja varje individs bästa kompetenser att både utöva och utbilda övriga spelare och ledare. Detta kommer att förenkla för alla och skapa tro tillsammans med ett härligt driv mot den tråd vi beslutar att följa, säger Fredrik Wikman.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt