POÄNGRÄDDARE: Johannes Nilsson ordnade en poäng med tio sekunder kvar, men var efteråt missnöjd över två förlorade poäng. Foto: Johan Borehed

Ny Väsbyförlust på övertid

Vilda Väsby fortsätter sitt krysståg i norra allettan. Med tio sekunder kvar ordnade Johannes Nilsson en poäng i bortamatchen mot Vännäs, men i sudden death tog västerbottningarna extrapoängen, 4–3 (2–1, 0–0,1–2, 1–0).

  • Publicerad 20:30, 9 feb 2019

För sjätte matchen i följd spelade Väsby i eftermiddag oavgjort.

– Det är tufft. Vi gör ingen bra match, men det är absolut en match vi ska vinna, säger 3–3-målskytten Johannes Nilsson. Sex raka kryss och bara en extrapoäng är dåligt. Vi skapar chanser och måste bli mer disciplinerade i avsluten.

35–25 i skottstatistik till fördel för Väsby, avslöjar lite om matchen. Det vill sig inte i avgörande lägen just nu, men moralen är det inget fel på. Det är den korta sammanfattningen av matchen borta mot tabelljumbon Vännäs.

Bortdömt mål

Matchens avgörande minut var den åttonde i tredje perioden. Först jublade Väsbylaget för ett ledningsmål, som efter en stunds domarkonferens, dömdes bort.

– Domaren dömde först mål, men ändra sig och sa att linjedomarna dömt bort det, säger tränaren Viktor Tuurala.

I nästa spelsekvens frispelades Ludwig Niederbach och öga mot öga med Linus Ryttar drog han längsta strået.

Efter matchen var snacket om det bortdömda målet ett annat. Bland annat nekade linjedomarna till att ha sett något.

– Domaren hade ändrat sig igen och menade att det "nog var mål".

Väsby fick förvisso till 3–3-kvitteringen, men det fanns klar indikation på att laget skulle ha kopplat järngrepp om man fått med sig det bortdömda målet.

Underläge trots dominans

Tar vi matchen från början så dominerade Väsby första 20 och skulle inte klivit in i omklädningsrummet med 1–2 i baken. Elliot Lorraine gjorde 1–1, två minuter senare återtog Vännäs ledningen.

Den andra perioden saknade karaktär och lagen bytte chanser utan direkt udd.

I tredje akten redde Väsbylaget ut ett boxplay innan man fick första och enda chansen i powerplay. Det utnyttjades på bästa sätt och kvitteringen var ett faktum efter 5.55. Assisterad av Elliot Lorraine och Christian Holmblad gjorde Pontus Karlsson målet.

Sedan kom då den olyckliga sekvensen med bortdömt mål och viss irritation bland Väsbyspelarna. I vanlig ordning visade dock laget god moral i slutskedet. Linus Ryttar lämnade målet med 1.15 kvar och halvminuten senare kom Väsbys time out.

– Jo, det klart att det är en skön känsla att hänga dit kvitteringen med tio sekunder kvar, men vi borde ha gjort 3–3 och 4–3 långt tidigare, säger Johannes Nilsson.

Kort sudden death

Övertiden varade bara i elva sekunder. Hemmalagets segermål bekräftade bara bilden som Väsbyfans fått uppleva den senaste månaden – pucken studsar inte Väsbys väg. Sådant brukar jämna ut sig med tiden och lämpligare tidpunkt än playoffspel finns väl inte för en sådan vändning.

Innan dess har dock Väsby tre matcher kvar, närmast mot Piteå i morgon.

Väsbys stjärnor

*** Elliot Lorraine

** Oliver Horrsell

*Christian Holmblad

Guldhjälte startar fond i Väsby Hockey

Sport Patric Hörnqvist ger tillbaka till klubben där karriären tog fart Patric Hörnqvist – en av svensk ishockeys mest guldprydda – gästade i veckan Väsby Hockeys uppstartscamp. Samtidigt presenterade han och klubben en gemensam Stipendiefond.fredag 16/8 16:05

Nu drar höstens vuxenvandringar i gång i Väsby

Nyheter För ett tryggare Väsby och polisen är "på tårna" Under sommaren har grannkommunen Sollentuna haft problem med ett flertal mopedrån. Väsby har varit mer förskonat, men polis och vuxenvandringsgruppen För ett tryggare Väsby är ändå "på tårna".fredag 16/8 9:47
Stockholm Direkt