Nya äventyr väntar för Omar Eddahri

AFC Eskilstuna åker ur allsvenskan efter bara en säsong. Men en som inte blir kvar i klubben är ryktenas man Omar Eddahri – vars underskrift många klubbar jagar. – Det finns många intresserade klubbar så det gäller att välja rätt, säger huvudpersonen själv.

  • Publicerad 15:00, 12 nov 2017

”Troligen
i december

Redan före säsongen fanns det flera intressenter för den 27-åriga Rissnesonen. Bland annat uppgavs Djurgården vara närmast, men Omar Eddahri nobbade dem alla till slut. I stället valde Omar att vara kvar i AFC, som till i år hade flyttat rubb och stubb till Eskilstuna.

Omar blev då en av lagets få spetsspelare och blev även belönad med lagkaptens-
bindeln. Men AFC var, precis som de flesta förutspådde, för dåliga för allsvenskan. Efter en svag vår spelade visserligen det orangea laget upp sig under andra halvan – men de blev ändå allsvensk jumbo 2017.

– Det har varit upp och ner, men bättre nu mot slutet. Vi räckte inte hela vägen med tanke på våren. Trots det levde hoppet en bra bit in på hösten om fortsatt kontrakt, berättar Omar.

Omar är såklart missnöjd med att åka ur, men ändå rätt nöjd med sin egen
insats.

– Ja, jag är nöjd sett till förutsättningarna och resultaten. Jag fick ju ihop nio poäng på 24 starter, vilket är mer än godkänt. Såklart bittert att åka ur, men objektivt var det en bra säsong för mig.

Hur var det att spela din första säsong i allsvenskan?

– Kul och lärorikt, så klart. Det kändes som att jag
kunde prestera likt tidigare och jag kände att jag anpassade mig bra. Det kändes bra att testa på högsta nivån i Sverige.

De två sista matcherna var Omar utanför truppen. Eftersom 27-åringen tidigare deklarerat att han lämnar klubben efter säsongen satsade AFC på andra namn
i matchtrupperna.

– AFC är passé för mig nu, jag ser det som att jag är klar här. Jag är jättenöjd med min tid här och gillar klubben, men allt har sin tid. Nu är det dags att gå
vidare.

Frågan är bara vart han tar vägen? Flera klubbar visar intresse för den offensiva mittfältaren, både i Sverige och utomlands.

– Det finns många intresserade klubbar så det gäller att välja rätt.

När tar du ett beslut?

– Troligen i december. Allt är intressant just nu så det handlar om att göra ett val som passar mig.

Först väntar semester för Omar och en del av den
planeras att tillbringas hos kompisen Stefan Silva
i Palermo.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10