Träningsläger. Ekerös damlag på plats i Barcelona. Foto: Ekerö IK

Nya fotbollspremiärer i helgen

Nu i helgen är det dags för Ekerös damlag och Skås herrlag att dra i gång sina fotbollssäsonger. Vi kollade läget i lagen inför premiärerna.

  • Publicerad 15:25, 21 apr 2017

Målsättningen för säsongen är enkel, nämligen att inte ramla ur.

Ekerö dam:

På lördagen sparkar fotbollssäsongen i gång för Ekerös fotbollsdamer i division 3. För att finslipa de sista detaljerna åkte laget iväg på ett träningsläger i Barcelona som tjejerna till stor del själva samlade ihop pengarna till.

De flesta tjejerna är födda 1998-2001 och lagledaren Kjell Hellström vill ge rätt förutsättningar för att de unga spelarna ska lyckas. 

– Vi har egentligen inget resultatmål förutom att laget tillsammans ska utvecklas som fotbollsspelare och därigenom samtidigt prestera bra resultat. Många spelare är fortfarande i junioråldern och med rätt förutsättningar och bra laganda hoppas vi att de vill fortsätta att spela fotboll även när de nått seniorålder. Om vi kan få fler att hålla på längre så ökar förutsättningarna till ett slagkraftigt damlag i framtiden, säger han.

Nya tränare för i år är Henrik Nilsson och John Malmås och första matchen spelas på lördag borta mot Spånga.

Skå IK herr:

Skås fotbollsherrar har haft några tunga säsonger bakom sig då man på tre år rasat från division 4 till division 7. Att åter ramla ur en serie är något assisterande tränaren David Haag vill undvika.

– Målsättningen för säsongen är enkel, nämligen att inte ramla ur, något som Skå gjort tre år i rad, samt att fortsätta bygga en kultur runt herrlaget som gör att framtidens unga fotbollspelare i kommunen kommer att vilja spela i Skå IK, säger han.

– Grunden till dagens trupp började byggas redan förra säsongen då juniorlaget flyttades upp i A-truppen. Det gör att vi har ett ungt lag om 25 spelare som redan har spelat ihop i ett par år blandat med ett par äldre spelare med rutin, säger Haag.

Lars Tonneman har i år huvudansvaret som tränare och första matchen spelas på söndagen borta mot Idrottsgatans BK.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter