Nya tag i fortsättningsserien

Efter en bra start i hockeytrean är Ekerö/Skå nu inne i en tung period.

  • Publicerad 10:49, 15 nov 2018

Det gäller att få ihop gruppen igen.

Efter en bra säsongsinledning har det gått tungt för Ekerö/Skå i hockeytrean de senaste omgångarna. I tisdags väntade Lidingö på bortaplan där Ekerö/Skå åkte på en ny förlust.

Hemmalaget rivstartade och gick fram till en 3-0 ledning efter drygt sju minuters spel. Det blev ett underläge som blev för tufft att hämta in för Ekerö/Skå och Lidingö vann till slut med 6-2.

Förlusten mot Lidingö var Ekerö/Skås åttonde raka förlust och med två omgångar kvar att spela är laget näst sist i tabellen med nio inspelade poäng.

Det innebär att Ekerö/Skå inte har någon chans att nå alltrean utan får ta ny sats i fortsättningsserien. Men trots att poängen uteblivit den senaste tiden känner tränaren Oscar Svensson inte någon större oro inför framtiden.

– Det gäller att få ihop gruppen igen. Vi startade säsongen bra och vet att vi kan prestera men vi har haft en del utmaningar att ta tag i nu under senare tid. Trots det är det gott mod och bra energi i gruppen, säger Oscar Svensson.

Något som har varit positivt är samarbetet med klubbens duktiga B-juniorer där flera av spelarna redan fått känna på A-lagsspel. Bland annat har Mika Ounasvuori som tog brons med Stockholm Nord i TV-pucken nyligen varit med under flera matcher.

– Det har fungerat väldigt bra med juniorerna och det är den modellen vi ska jobba med att flytta upp och ner spelare, säger Oscar Svensson.

Ekerö/Skå kommer att spela i Vikingahallen fram till jul för att sedan byta och spela i Allhallen resterande del av säsongen.

Ekerögymnaster tog guld i Västerås

Sport Det blev guld till Ekerögymnaster i truppgymnastik i Västerås.fredag 17/5 6:00