Nya tag i fortsättningsserien

Efter en bra start i hockeytrean är Ekerö/Skå nu inne i en tung period.

  • Publicerad 10:49, 15 nov 2018

Det gäller att få ihop gruppen igen.

Efter en bra säsongsinledning har det gått tungt för Ekerö/Skå i hockeytrean de senaste omgångarna. I tisdags väntade Lidingö på bortaplan där Ekerö/Skå åkte på en ny förlust.

Hemmalaget rivstartade och gick fram till en 3-0 ledning efter drygt sju minuters spel. Det blev ett underläge som blev för tufft att hämta in för Ekerö/Skå och Lidingö vann till slut med 6-2.

Förlusten mot Lidingö var Ekerö/Skås åttonde raka förlust och med två omgångar kvar att spela är laget näst sist i tabellen med nio inspelade poäng.

Det innebär att Ekerö/Skå inte har någon chans att nå alltrean utan får ta ny sats i fortsättningsserien. Men trots att poängen uteblivit den senaste tiden känner tränaren Oscar Svensson inte någon större oro inför framtiden.

– Det gäller att få ihop gruppen igen. Vi startade säsongen bra och vet att vi kan prestera men vi har haft en del utmaningar att ta tag i nu under senare tid. Trots det är det gott mod och bra energi i gruppen, säger Oscar Svensson.

Något som har varit positivt är samarbetet med klubbens duktiga B-juniorer där flera av spelarna redan fått känna på A-lagsspel. Bland annat har Mika Ounasvuori som tog brons med Stockholm Nord i TV-pucken nyligen varit med under flera matcher.

– Det har fungerat väldigt bra med juniorerna och det är den modellen vi ska jobba med att flytta upp och ner spelare, säger Oscar Svensson.

Ekerö/Skå kommer att spela i Vikingahallen fram till jul för att sedan byta och spela i Allhallen resterande del av säsongen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Lyckade landslagsuppdrag

Sport Det blev en lyckad helg för landslagsspelarna från Mälaröarna.torsdag 14/2 8:12

Björklund segrade i Fed Cup-debuten

Sport Tennistalangen Mirjam Björklund, 20, vann i sin singeldebut i Fed Cup.torsdag 14/2 8:11