Rep-etitioner. Wallby har tränat hårt inför säsongen 2017 och har höga mål. I höst avgörs SM i Enköping. Foto: Kent Lundqvist

Nya tag och nytt drag i Wallby

Wallby DK har startat dragkampssäsongen 2017 mycket bra. Klubben ser fram emot att få arrangera SM i Enköping i september.

  • Publicerad 19:05, 12 maj 2017

Förväntningarna på 2017 är höga

Wallby Dragkamp har startat säsongen övertygande.

I säsongens första tävling, Boxholmsdraget, inkasserade Wallby DK ett guld och ett brons!

– En bra värdemätare för oss, berättar kaptenen och ankaret Henrik Törnblom.

Klubben vann den tyngsta klassen, 680 kg, trots att de var något lätta, bara 645 kg, och kämpade till sig ett brons i den öppna mixade 600-kilosklassen

I 680 gjorde Wallby en stabil insats och gick obesegrade igenom grundomgången.

Och det fortsatte lika bra:

– Varken semifinalen eller finalen var några problem, inte en enda förlust och vi vann därmed klassen, säger Henrik Törnblom.

Inte helt nöjd

Men han är inte helt nöjd:

– Trots att vi gick obesegrade igenom serien och finalerna så finns det mycket att förbättra på det tekniska, säger han.

Det fortsatte med öppna mixade 600 kilosklassen där laget till slut fick dra om bronset.

– I bronsmatchen fick vi till tekniken och taktiken perfekt och bärgade bronset. En bra genomkörare innan säsongen drar igång, man ser att vi har höjt fysiken men har en del teknik att slipa till, summerar en nöjd Törnblom.

Hur har ni laddat inför den här säsongen?

– Vi har ändrat vårt upplägg jämfört med föregående år, vi har ett avtal med Atletverkstan och har tränat dragkampsspecifika övningar sedan oktober i fjol. Vi kommer fortsätta där under hela säsongen för att optimera det fysiska.

– Vi har även fortsatt att arbeta med vår mentala tränare,Terje Linen, med alltifrån att hitta rätt mentalt tillstånd till kroppsspråk, tillägger Törnblom.

Vad har ni för förväntningar på säsongen?

– Förväntningarna på 2017 är höga, våra mål är att ligga i toppen i elitserien (3 deltävlingar) och minst tre SM-medaljer varav två skall vara guld.

SM på hemmaplan i september, hur går tankarna inför det?

– På SM i Enköping 9/9 är målet att ta hem guldet i den lättaste av viktklasserna, 600kg, där har vi tagit silver två år i rad. Utöver det sportsliga är målet att visa Enköping med omnejd vad dragkamp är och förhoppningsvis locka fler medlemmar till klubben.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15