Nygammal. Johan Jonsson, ny huvudtränare för ESK Hockey. Foto: Kent Lundqvist

Nygammal tränare tar över huvudansvaret

När ESK:s A-herrar var i behov av en ny huvudtränare behövde de inte leta länge. Han stod redan i båset.

  • Publicerad 12:54, 29 mar 2019

Egentligen skedde den förändringen redan för två år sedan.

I veckan presenterade ESK hockeys A-herrar en ny tränare. Eller i alla fall en nygammal. Västeråsaren Johan Jonsson, som själv är en meriterad ishockeyspelare, har stått i ESK:s tränarbås i två säsonger redan, men då som assisterande.

Nu sätter han sig i förarsätet och blir lagets huvudtränare.

– Den stora skillnaden är att jag får en annan titel och med den huvudansvaret. Men rent arbetsmässigt blir det ingen större skillnad, säger Johan Jonsson.

De senaste två säsongerna har Johan varit assisterande tränare till Robert Kimby. Kimby lämnade sin post av privata skäl i slutskedet av den gångna säsongen. Och nu får alltså Jonsson kliva fram.

På vilket sätt kommer det märkas att du tagit över?

– Egentligen skedde den förändringen redan för två år sedan när jag och Robban (Robert Kimby) klev på. Då började vi sätta nya kravbilder för spelarna och vårt spelsystem. Så det kommer inte bli några större förändringar. Vi har en bra grund redan. Sen behövs det alltid utveckling, men det tar vi längre fram, säger Johan.

I säsongen som nyligen avslutades tog sig ESK hela vägen till Playoff via spel i Allettan. Och trots att säsongen just är avslutad så har förberedelserna för den kommande redan påbörjats.

– Just nu har jag och Christian Nordenberg (sportchef) en dialog om hur laget ska formeras kommande säsong. Sen så håller jag på att lägga upp riktlinjerna för sommarträningen, när vi drar igång med den är inte riktigt klart, säger Jonsson.

Hur går det med lagbygget?

– Vi har en spelare på kontrakt, så där återstår en del arbete, avslutar Johan med ett leende. 

Meriter som spelare:

Antal spelade SHL-matcher: 74 (Timrå, Växjö Lakers).

Antal allsvenska matcher: 480 (Sundsvall, Halmstad, Nyköping, Arboga, Almtuna, Växjö, Södertälje och Västerås).

Var med när Växjö Lakers tog klivet upp i Elitserien säsongen 2010-11.

Rutin ska ta hem SM-guldet till Enköping

Sport De rutinerade herrarna i Division 1-klubben Team Enköping BK har spelat till sig en plats i bowlingens finrum. I mars gör de upp om SM-tecknen under den tv-sända SM-veckan.fredag 14/2 9:18

Puck och klubba på bordet i mellandag

Sport Den 28 december hålls bordshockeyturneringen Fjärdhundrapucken på Mellevi IP.lördag 21/12 15:32