Nystartade Wäsby FC siktar på topplats redan i år

Här kommer en positiv nyhet för fotbollen i Upplands Väsby. Nystartade Wäsby FC har nu startat upp och tar vid i det fotbollsvakuum som bildades då VIK gick i konkurs.

  • Publicerad 10:00, 6 mar 2019

När klassiska Väsby IK FK gick i konkurs förra året var ett dråpslag mot herrfotbollen i kommunen. Det såg ett tag ut som om Bollstanäs SK skulle ha det enda laget på herrsidan i Väsby. Men strax därpå blev det klart att Kistalaget Parsian flyttade till norrort och tog vid där VIK slutade under namnet Parsian IF Väsby.

Nu står det klart att även ett tredje seniorlag kommer att finnas i kommunen i år. I det som en gång var Bollstanäs HFF har nu klubben Wäsby FC startats.

– Det var flera gamla HFF:are som var sugna och jag tänkte att det skulle vara en kul grej. Vi sonderade intresset och kände att det var väl värt att försöka, säger coachen Thomas Lind.

Stor trupp

Runt 30 spelare har anmält intresse att vara med och spela i WFC. Merparten har bakgrund i BSK, VIK och Bollstanäs HFF. Dessutom ansluter Mattias Åslund (från Täby), Marcus Jansson från Sollentuna och hemmasonen Elliot Lindberg, med mängder av ungdomslandskamper, är med och tränar.

En dryg handfull spelare i laget spelade i BSK ifjol.

– Det ser väldigt bra ut hittills. På målvaktsfronten är vi dock lite tunna men det hoppas vi kunna lösa snart, fortsätter Lind.

Lång karriär inom fotbollen

Just Lind har en gedigen fotbollsgärning i Väsby bakom sig. Han är fostrad i Väsby IK och dessutom varit drygt 15 år, över tre vändor, i BSK:s herrlag.

Nu vill Lind och kompani ta vid där Väsby IK slutade.

– Ja, det är en av anledningarna till att vi tog namnet Wäsby och det är kul att få spela på naturgräset på Vilunda. Jag har ju VIK som moderklubb så det är som att komma hem, eventuellt kan vi även få med Matte Wiksten (VIK-legendar) i tränarteamet.

Thomas Lind fick lämna Bollstanäs SK:s herrlag i somras och tar med sig den känslan in i Wäsby FC.

– Jo, visst är det lite revanschkänsla och på sikt kanske vi möts i derbyn. Men den största anledningen är det sociala och att Väsbykillar ska kunna spela fotboll i närområdet.

– Det är bra med flera lag här och på olika nivåer. Alla kan inte satsa fullt ut. Vi har fokus på att ha roligt och har på sikt ambitionen att få igång ungdomslag. Samtidigt har vi även en bra dialog med Parsian, vilket är bra för den lokala fotbollen.

Ska spela i sexan

Wäsby FC, som ska spela i vitt och svart, kommer att spela i division 6 A. De fick ta över Täby Citys plats som inte fick ihop det i år.

Sedan oktober är laget igång och den 14 april börjar säsongen med hemmamatch mot Rotebro.

– Det känns bra att vi får börja i sexan med tanke på det spelarunderlaget vi har. Vi siktar på att slåss om seriesegern även om man aldrig riktigt vet hur konkurrensen är.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08