Nytt PB och USM-uttagning för Tova Lantz

På säsongens andra elitserietävling slog hon till. Tova Lantz Harari satte då nytt personligt rekord och kvalificerade sig dessutom till årets ungdoms-SM.

  • Publicerad 10:00, 30 okt 2017

Det var något jag längtat efter länge

Landets bästa konståkare tävlar varje säsong i elitserien. En nationell serie i olika klasser och det brukar i regel vara fem tävlingar innan jul och lika många efter. Första deltävlingen avgjordes nyligen i Luleå och den andra genomfördes i Borås.

Och elitomgången i Borås blir något att minnas för Tova Lantz Harari.

13-åringen som tävlar för KK Sundbyberg, slog då till med personbästa. Men det började sådär i det korta programmet.

– Det var mindre bra, jag föll på ett hopp och fick låga poäng, säger Tova som tävlar i ungdom 15-klassen.

Men dagen efter körde 13-åringen upp sig rejält. På det långa programmet funkade det mesta för sundbybergsåkaren.

– Det gick jättebra, jag klarade mitt trippelhopp och alla andra hopp. Dessutom utan några avdrag. Det var ett perfekt genomfört program och dessutom högsta level i piruetterna, säger Tova Lantz Hariri.

Det fina långa programmet innebar ett nytt personbästa i totalpoängen.

– Det var något jag längtat efter länge och det kändes jättebra att ta det. Jag var supernöjd och jag känner dessutom att jag kan göra det ännu bättre. Till exempel göra en dubbelaxel istället för en enkel.

Insatsen räckte till en sjätteplats i den andra elitserieomgången. Det var hennes bästa resultat hittills i U15, men hon har blivit fyra i U13 tidigare.

De två topp tio-placeringarna i elitserien 2017/18 medför att Tova redan nu är klar för ungdoms-SM. Tidigare har hon tävlat i SM, men då kallas det för RM. Årets USM i Skellefteå, kring lucia, blir således debuten.

– Det är kul att få möta de bästa och jag är jätteglad att jag får det. Jag siktar på att komma topp tio.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10

Fängelse för svarta löner i byggbolag

Nyheter En företagare i byggbranschen som betalade ut svarta löner, har dömts till fängelse i två och ett halvt år.måndag 16/7 11:00