Foto: Johan Borehed

Oliver blir sista pusselbiten i VIK

Väsby IK har nu värvat klart inför den kommande säsongen. Den sista beståndsdelen blev en ung back med SHL-matcher på kontot.

  • Publicerad 09:30, 9 aug 2018

Han är skridskostark, rörlig och bra med puck

Redan i början på sommaren såg vinterns trupp i stort sett intakt ut. Kring midsommar gjorde Väsby IK flera värvningar och förlängningar och det såg då ut som att Tom Tärnström, och kompani, var klar med truppen.

Men sportchefen var inte helt färdig skulle det visa sig.

För på onsdagen stod det klart att Vilda Väsby värvar in den 20-åriga backen Oliver Horrsell. Uppsalasonen har ett långt förflutet i moderklubben Almtuna och även varit i Linköping samt AIK där Oliver mestadels spelat juniorhockey.

– Oliver är en back vi haft ögonen på under föregående säsong och som imponerat stort på mig. Han är skridskostark, rörlig och bra med puck. Lägg därtill att han är hård som granit och en ledare på och utanför isen, säger Tärnström till klubbens hemsida.

På kontot har Horrsell dessutom 43 ungdomslandskamper samt fyra SHL-kamper med Linköping.

Väsby IK har nu åtta backar i truppen och 15 forwards. Hockeyklubben har varit sannerligen aktiva på marknaden mellan säsongerna och värvat 15 spelare men nu stängs butiken, menar sportchefen.

– I och med detta är truppen klar för kommande säsong och jag kan inte säga annat än att det ser lovande ut och än mer efter detta tillskott, avslutar Tom Tärnström.

Hockeyettan Östra startar 16 september.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt