Foto: Johan Borehed

Oliver blir sista pusselbiten i VIK

Väsby IK har nu värvat klart inför den kommande säsongen. Den sista beståndsdelen blev en ung back med SHL-matcher på kontot.

  • Publicerad 09:30, 9 aug 2018

Han är skridskostark, rörlig och bra med puck

Redan i början på sommaren såg vinterns trupp i stort sett intakt ut. Kring midsommar gjorde Väsby IK flera värvningar och förlängningar och det såg då ut som att Tom Tärnström, och kompani, var klar med truppen.

Men sportchefen var inte helt färdig skulle det visa sig.

För på onsdagen stod det klart att Vilda Väsby värvar in den 20-åriga backen Oliver Horrsell. Uppsalasonen har ett långt förflutet i moderklubben Almtuna och även varit i Linköping samt AIK där Oliver mestadels spelat juniorhockey.

– Oliver är en back vi haft ögonen på under föregående säsong och som imponerat stort på mig. Han är skridskostark, rörlig och bra med puck. Lägg därtill att han är hård som granit och en ledare på och utanför isen, säger Tärnström till klubbens hemsida.

På kontot har Horrsell dessutom 43 ungdomslandskamper samt fyra SHL-kamper med Linköping.

Väsby IK har nu åtta backar i truppen och 15 forwards. Hockeyklubben har varit sannerligen aktiva på marknaden mellan säsongerna och värvat 15 spelare men nu stängs butiken, menar sportchefen.

– I och med detta är truppen klar för kommande säsong och jag kan inte säga annat än att det ser lovande ut och än mer efter detta tillskott, avslutar Tom Tärnström.

Hockeyettan Östra startar 16 september.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00