Foto: Johan Borehed

Oliver blir sista pusselbiten i VIK

Väsby IK har nu värvat klart inför den kommande säsongen. Den sista beståndsdelen blev en ung back med SHL-matcher på kontot.

  • Publicerad 09:30, 9 aug 2018

Han är skridskostark, rörlig och bra med puck

Redan i början på sommaren såg vinterns trupp i stort sett intakt ut. Kring midsommar gjorde Väsby IK flera värvningar och förlängningar och det såg då ut som att Tom Tärnström, och kompani, var klar med truppen.

Men sportchefen var inte helt färdig skulle det visa sig.

För på onsdagen stod det klart att Vilda Väsby värvar in den 20-åriga backen Oliver Horrsell. Uppsalasonen har ett långt förflutet i moderklubben Almtuna och även varit i Linköping samt AIK där Oliver mestadels spelat juniorhockey.

– Oliver är en back vi haft ögonen på under föregående säsong och som imponerat stort på mig. Han är skridskostark, rörlig och bra med puck. Lägg därtill att han är hård som granit och en ledare på och utanför isen, säger Tärnström till klubbens hemsida.

På kontot har Horrsell dessutom 43 ungdomslandskamper samt fyra SHL-kamper med Linköping.

Väsby IK har nu åtta backar i truppen och 15 forwards. Hockeyklubben har varit sannerligen aktiva på marknaden mellan säsongerna och värvat 15 spelare men nu stängs butiken, menar sportchefen.

– I och med detta är truppen klar för kommande säsong och jag kan inte säga annat än att det ser lovande ut och än mer efter detta tillskott, avslutar Tom Tärnström.

Hockeyettan Östra startar 16 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Välkommen till valdebatten ikväll

Nyheter Ikväll, onsdag, äger Väsbys stora valdebatt rum. Nio partier debatterar skola, trygghet, bostäder, välfärd och kultur/idrott/fritid utifrån ett Väsbyperspektiv. Välkommen till Messingens matsal som...onsdag 22/8 8:24

Idag öppnar förtidsröstningen

Nyheter Den 9 september är det val till riksdag, landsting och kommun. Men redan idag, onsdag, startar förtidsröstningen och pågår fram till valdagen. Röstkortet ska du ha fått hem i brevlådan. Förtidsrösta...onsdag 22/8 8:22

VB lovar bevara Väsby och stärka idrotten

Nyheter Större insyn i den kommunala verksamheten, omplanering av Väsby idrottsstad, bättre nyttjande av kommunens föreningar, mellanboenden för seniorer, och bevarande av Väsbys grönområden och...tisdag 21/8 14:29