SKRIVELSE. Styrelseledamoten Stephanos Tecle (t v) och ordföranden Roberto Captondi har författat ett öppet brev från Sundbybergs IK Fotboll till politikerna i kommunen. Foto: Anders Ekström, Arkiv

Öppet brev till politikerna

Ökad insikt över hur besluten fattas i kommunen och en diskussion kring fotbollsträning under vintertid. Sundbybergs IK:s fotbollssektion vill kunna vara med och påverka mer för idrotten i kommunen. Därför väljer SIK Fotboll att ställa politikerna mot väggen via ett öppet brev.

  • Publicerad 09:57, 18 nov 2015

”Som det känns nu har vi från fotbollssektionen ingen talan.”

Besluten som tas i Sundbyberg kring idrotten sker via ett samråd mellan ansvariga politiker och en idrottsallians kallad Handslaget. Dit är alla kommunens föreningar välkomna och den har skapats för att presentera en bild vad Sundbyberg ska bygga och utveckla för idrotten. Men SIK, som är störst i Sumpan, med elva sektioner har bara en ynka röst.

För att få bättre insikt i besluten och bidra med ökad förståelse kring de ideella föreningarnas vardag väljer nu SIK Fotboll att skriva ett öppet brev till kommunen.

– Hela SIK har bara en röst på elva sektioner, vilket gör det svårt för alla våra sektioner att synas och höras. Vi som största idrottssektion i Sundbyberg vill synas där besluten fattas och det som beslutas just nu i Handslaget har vi inte kunnat påverka. Därför handlade vi snabbt och gick hela vägen upp på en gång, säger ordföranden Roberto Capotondi.

– Som det känns nu har vi från fotbollssektionen ingen talan. Det är orimligt att våra 1 200 medlemmar och sakkunniga inte får höras likt alla andra. Huvudmålet är att vi vill vara med och utveckla idrotten och ta beslut som gynnar alla.

Dessutom vill SIK Fotboll belysa frågan kring vinterträningen. Som det ser ut nu innebär en hård vinter att fotbollssektionen är helt utan vinterträning.

– Det finns inga bra planer för vintern. I hallarna är vi inte prio och ett skräckscenario vid en hård vinter är att vi står utan träningsmöjligheter. Det behövs åtgärder för att vi inte ska stå helt utan, fortsätter Roberto Capotondi.

Eftersom det är lite svajigt kring politiken i Sundbyberg just nu, hoppas SIK Fotboll ändå att frågan belyses av ansvariga politiker inom kort.

– Jag tycker våra mål är tydliga. Vi vill att vem som helst ska kunna se hur beslutsprocessen som berör idrotten fungerar. Hur det går till när besluten tas och hur man går till väga för att förslag ska få gehör. Dessutom är åtgärderna kring vinterträning en väldigt viktig fråga för vår sektion, avslutar Roberto Capotondi.

SE FILMEN: Ny grön plan för Sundbybergs stadskärna

Nyheter Så blir det när järnvägen grävs ner Runt år 2030 kommer Sundbybergs nya stadskärna att stå färdig och efter dialoger med sundbybergarna är det nu ett mer öppet, grönt och vidsträckt område som presenteras.måndag 16/9 16:27

Man anhållen för misstänkt mordförsök vid Ulvsundabron

Nyheter Oklara omständigheter kring varför kvinna hamnat i vattnet På söndagskvällen fick polisen larm om att en kvinna hoppat från Ulvsundabron. På plats hittas både kvinnan och en man i vattnet. Omständigheterna gör att han nu är anhållen för mordförsök.måndag 16/9 10:33
Stockholm Direkt