PÅ RÄTT VÄG. Jonathan "Sigge" Sigfridsson tycker att HIK är på rätt väg efter en halvtrög start i division 1 östra. Foto: Anders Ekström

Optimism i Lunden inför andra halvan

Efter en trög december har Helenelunds IK kommit igång bra på sistone. Med två raka segrar i benen, och ett hittat spel, blickar bandygänget mot andra halvan med stor optimism.

  • Publicerad 16:00, 11 jan 2019

HIK började visserligen säsongen helt okej. Fem av åtta möjliga poäng är givetvis mer än godkänt, men spelet hackade och målskyttet satt långt inne.

Och verkligheten kom ikapp i december. Efter flera sämre insatser blev det även få poäng, där bortadebaclet mot Djurgården (1–7) var det stora bottennappet.

Men efter 4–4 borta Katrineholm U, innan julhelgen, kändes formen i antågande. Det blev 2–3-förlust mot GT76 därpå, men den bortainsatsen gav mersmak. I returen, ett par dagar senare, vann Lunden bekvämt med 7–2 mot topplaget.

– Vi lyckades äntligen hitta spelet som vi letat efter hela hösten. Det tog tid att spela ihop laget och det märktes på spelet i början, säger tränaren Peter Rönnqvist.

Den spelade ass-coachen Jonathan Sigfridsson fyller på:

– Det har varit upp och ner och vi har kämpat för att hitta vår mall att förhålla oss till. Vi har en del nya spelare vilket nog märktes mer än vi trott, säger ”Sigge” och fortsätter:

– Vi går åt rätt håll nu, både resultatmässigt och den allmänna känslan. Det är en positiv cirkel som givetvis påverkats av bra resultat på sistone.   

Ligger femma

Efter drygt halva serien har bandygänget tio poäng och ligger femma i division 1 östra.

– Jag hade nog förväntat mig två poäng till och hade kanske hoppats att vi skulle hittat spelet tidigare, men bättre sent än aldrig, säger Rönnqvist.  

På vilket sätt har ni kommit igång på sistone?

– Jag tycker att vi är mera samspelta och har bra tendenser till ett etappspel. Dessutom tycker jag att rörelsen är bättre nu än tidigare, flera är delaktiga i spelet och det är överlag bättre tryck i allt vi gör framåt. Både defensiven och offensiven börjar stämma.

Många hemmamatcher

På fredagskvällen besegrades jumbon Västerås enkelt med 10–0 (5–0). På söndag (13:30) väntar Katrineholm U hemma och därpå sju matcher till. Av åtta återstående matcher ska fem spelas på Vallen.

– Vi vet att vi är starka hemma, så har det varit i alla mina sex år här. Hemmastatistiken talar sitt tydliga språk vilket man även sett hittills denna säsong, säger mittfältaren Sigfridsson och ser fram emot andra halvan.

– Det är väldigt hög klass på serien denna säsong och det är en riktigt rolig serie. Nora är svårslagna men därefter kan alla slå alla. Målet i gruppen har hela tiden varit att nå tredjeplatsen och det ser jag ingen anledning att ändra.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ny konstgräsplan i Silverdal

Nyheter Planerad att byggas på Silverskogens fastighet En fullstor fotbollsplan i granulat och med belysning är planerad att stå redo i Silverdal senast nästa år.fredag 14/6 17:30

Budget för 2020 är klubbad

Nyheter Kommunalskatten fortsatt oförändrad Majoritetens budgetförslag klubbades under budgetdebatten på torsdagen vid fullmäktige i Sollentuna.fredag 14/6 15:22

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt