Folkfest. Över 800 kom till start när Oktoberracet avgjordes. Foto: Mats Thorburn

Orientering till tusen i Fjärdhundra

Det blev succé för Oktoberracet. Över 800 startade där de yngsta var nio år och de äldsta runt 85. – Det var jättelyckat, säger tävlingsledare Helena Dominique.

  • Publicerad 16:50, 25 okt 2017

I flera år har Oktoberracet varit en del av Enköpings orienteringsvärld. OK Enen arrangerar tävlingen och när den i år gick av stapeln i Fjärdhundra var intresset gigantiskt.

– Det var mer än 800 som fick ett resultat och så var det upp till 1000 som vi la in som anmälda. Man anmäler sig normalt sett på onsdagen innan och då var det ungefär 700 som hade gjort det. Sedan kan man köpa en bana på själva tävlingsdagen, via en direktanmälan, och det var det ganska många som gjorde det. Nästan tvåhundra faktiskt, säger Helena Dominique.

Brukar det vara så många?

– Kanske inte tvåhundra, men mellan hundra och hundrafemtio har vi sett. Det blir vanligare och vanligare att folk vill ha den friheten. Man kan bestämma sig dagen innan eller på morgonen och därför erbjuder vi den möjligheten.

Ställer det inte till det för er, planeringsmässigt?

– Vi måste planera för det genom att trycka upp kartor så att det räcker. Vi trycker upp säkert tvåhundra extra kartor i olika klasser för att kunna erbjuda det. I någon av de öppna klasserna tog kartorna slut och det var några som fick ta en annan klass.

Det finns klasser att välja på. Drygt 50 stycken faktiskt, ända från nioåringar till herrar 85 samt damer 80.

– Vi har några H85 och några D80. Det är det som är så fantastiskt, att det är en tävling där alla kan springa. Det var ju även landslagslöpare med, säger Helena Dominique.

Och det var ingen som sprang vilse?

– Nej, det tror jag inte, haha. Det är ju alltid någon som kommer in som har stämplat fel eller missat en kontroll eller ger upp, men det är inte särskilt många.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15