OS-debuten närmar sig för Patrik

Patrik Zackrisson, 30, fick en av de två återstående platserna i Tre Kronors OS-trupp i ishockey. – Det känns väldigt roligt faktiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

  • Publicerad 10:50, 1 feb 2018

Vi spelar såklart för guld, något annat vill vi inte ha som mål.

Det var en glad Patrik Zackrisson som mötte upp på Stora Mossens ishall där de svenska KHL-spelarna håller igång och tränar i väntan på att spelarna från SHL och Schweiz ska ansluta.

Patrik Zackrisson berättar att han precis hade landat på svensk mark för lite ledighet när förbundskaptenen Rikard Grönborg ringde och gav honom beskedet att han skulle få en av de två platserna som återstod att fylla i truppen.

Ingen tvekan

– Jag hade inte hört något innan så jag tog inte med mig utrustningen hem. Jag hann knappt mer än landa på svensk mark innan Grönborg ringde. När han frågade om jag ville vara med så fanns det såklart inget att tveka på, så det var bara att vända tillbaka till Novosibirsk och hämta grejerna, säger Zackrisson.

Att få vara med i OS är en dröm som går i uppfyllelse för den Skåfostrade forwarden.

– Det känns väldigt roligt faktiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse, inte bara själva hockeyn utan allt runtomkring med OS-byn och de andra sporterna, säger han.

Är det någon speciell sport du ska försöka titta på?

– Jag hoppas kunna få se någon rolig längdskidtävling, jag tror det är väldigt skoj att se live och framförallt under ett OS.

Vad tror du om Tre Kronors chanser i OS?

– Vi spelar såklart för guld, något annat vill vi inte ha som mål. Men klart att det är tufft motstånd med många bra lag där Ryssland* såklart får ses som favoriter.

Under söndagen ansluter den resterande delen av Tre Kronors OS-trupp och i början av nästa vecka reser laget till Sydkorea där grannlandet Norge står för motståndet i den första gruppspelsmatchen den 15 februari.

* Tävlar formellt under namnet Olympic Athletes from Russia, eftersom landet stängts av från OS efter systematisk rysk dopning tidigare.

Tre Kronors spelschema i OS

Torsdag 15 februari: Sverige–Norge.

Fredag 16 februari: Sverige–Tyskland

Söndag 18 februari: Sverige–Finland

Kvartsfinalerna spelas 20–21 februari, semifinalerna 23 februari och OS-finalen den 24 februari.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Lyckade landslagsuppdrag

Sport Det blev en lyckad helg för landslagsspelarna från Mälaröarna.torsdag 14/2 8:12

Björklund segrade i Fed Cup-debuten

Sport Tennistalangen Mirjam Björklund, 20, vann i sin singeldebut i Fed Cup.torsdag 14/2 8:11