På gång. Oscar Pettersson, 18, från Bromsten börjar spela med Djurgårdens A-lag för herrar. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Oscar från Bromsten tar plats i Djurgårdens A-lag

Stjärnskottet från Bromsten, 18-årige Oscar Pettersson, tar ett nytt kliv i sin fotbollskarriär. Förra veckan skrev han på ett tvåårigt lärlingskontrakt med Djurgårdsherrarnas A-lag.

  • Publicerad 16:49, 16 jan 2019

Oscar Pettersson började spela fotboll som femåring i Bromstens IK. 2016 gick han över till Djurgården och har sedan dess spelat för klubben, nu senast i U19 och U21-lagen.

Och det har gått bra.

I en text på Djurgårdens egen hemsida beskrivs han som en "målfarlig" anfallare. Nu har han erbjudits ett tvåårigt lärlingskontrakt i klubbens A-lag för herrar.

– Det är ett av många mål som nu har blivit verklighet. Jag har velat spela i Allsvenskan sedan jag var liten och att få göra det för Djurgården är hur stort som helst, säger Oscar Petterson.

Lärlingskontraktet beskriver han som ett mellansteg mellan ungdomslagen och herrlaget.

– Jag tillhör A-lagstruppen och tränar med dem men om jag inte får speltid så har jag fortfarande möjligheten att spela matcher med ungdomslagen, säger han.

Högre krav

Själv går han sista terminen på samhällsprogrammet på Sjölins gymnasium, en skola med fotbollsinriktning som samarbetar med Djurgården. Men hans nya lagkamrater är heltidsproffs.

– Det är högre krav så klart. Man ska tänka snabbare, passa hårdare, skjuta bättre, säger Oscar Pettersson.

Djurgården sportchef, Bosse Andersson, säger bland annat så här om Oscar på klubbens hemsida:

– Det märks att han vill bli en bra fotbollsspelare och har egenskaperna för det, så de positiva intrycken under hösten gjorde att vi kontrakterade honom.

Själv hoppas Oscar Pettersson på en fortsättning i A-laget efter de första två åren.

– Jag är här för att jag vill spela fotboll i Djurgården, jag vill jobba mig in i startelvan, säger Oscar Pettersson.

Vass start för Oscar– debuterade med två mål för Djurgården

Oscar från Bromsten efter landslagsdebuten: "De större klubbarna har ryckt i mig"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elin från Ängby skriver barnbok om mobbning

Nyheter "Fortfarande ett viktigt ämne" Elin Bisander blev mobbad i grundskolan, en tuff period som påverkat hela hennes liv. Nu skriver hon en barnbok om åren i Norra Ängby – och hoppas på att den ska hjälpa andra som utsatts för samma...fredag 15/2 16:18

Här återförenas kollegorna från nedlagda skolan

Nyheter Nostalgibonanza efter Hässelbylärarnas fika I många år jobbade de tillsammans på numera nedlagda Hässelbystrandsskolan. I veckan sågs forna kollegorna Bengt Ågren, Robert Landberg och Eric Weiss för en fika och snack om gamla minnen.fredag 15/2 16:05