På gång. Oscar Pettersson, 18, från Bromsten börjar spela med Djurgårdens A-lag för herrar. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Oscar från Bromsten tar plats i Djurgårdens A-lag

Stjärnskottet från Bromsten, 18-årige Oscar Pettersson, tar ett nytt kliv i sin fotbollskarriär. Förra veckan skrev han på ett tvåårigt lärlingskontrakt med Djurgårdsherrarnas A-lag.

  • Publicerad 16:49, 16 jan 2019

Oscar Pettersson började spela fotboll som femåring i Bromstens IK. 2016 gick han över till Djurgården och har sedan dess spelat för klubben, nu senast i U19 och U21-lagen.

Och det har gått bra.

I en text på Djurgårdens egen hemsida beskrivs han som en "målfarlig" anfallare. Nu har han erbjudits ett tvåårigt lärlingskontrakt i klubbens A-lag för herrar.

– Det är ett av många mål som nu har blivit verklighet. Jag har velat spela i Allsvenskan sedan jag var liten och att få göra det för Djurgården är hur stort som helst, säger Oscar Petterson.

Lärlingskontraktet beskriver han som ett mellansteg mellan ungdomslagen och herrlaget.

– Jag tillhör A-lagstruppen och tränar med dem men om jag inte får speltid så har jag fortfarande möjligheten att spela matcher med ungdomslagen, säger han.

Högre krav

Själv går han sista terminen på samhällsprogrammet på Sjölins gymnasium, en skola med fotbollsinriktning som samarbetar med Djurgården. Men hans nya lagkamrater är heltidsproffs.

– Det är högre krav så klart. Man ska tänka snabbare, passa hårdare, skjuta bättre, säger Oscar Pettersson.

Djurgården sportchef, Bosse Andersson, säger bland annat så här om Oscar på klubbens hemsida:

– Det märks att han vill bli en bra fotbollsspelare och har egenskaperna för det, så de positiva intrycken under hösten gjorde att vi kontrakterade honom.

Själv hoppas Oscar Pettersson på en fortsättning i A-laget efter de första två åren.

– Jag är här för att jag vill spela fotboll i Djurgården, jag vill jobba mig in i startelvan, säger Oscar Pettersson.

Vass start för Oscar– debuterade med två mål för Djurgården

Oscar från Bromsten efter landslagsdebuten: "De större klubbarna har ryckt i mig"

Familjen har bott med vägglöss i ett halvår

Nyheter Namninsamling mot brister på boende för nyanlända i Hässelby I en lägenhet i Hässelby villastad bor Feras Dakak tillsammans med sin fru Sundus och sina tre barn, Najm, 10, Taim, 8 och Rayan 2 år. I månader har de haft problem med ventilationen, fuktskador och...torsdag 25/4 17:11

Här får Alviks strand en ny utebar

Nyheter "Livemusik och happenings" Det råder just nu tillströmning till Brommas uteserveringar. Den tredje maj blir det invigning av Alvikskrogen Sjöpaviljongens nya uteservering. Det med fler sittplatser och en utebar.torsdag 25/4 16:49