EN. AIK har en oavgjord hitills, resten är segrar. Härnäst väntar uppehåll till 4 januari för serieledaren. Foto: AIK

Övertygande inledning av AIK

Tät defensiv, inga förluster – och serieledning. AIK:s handbollsdamer har övertygat rejält i första delen av division 1-spelet.

  • Publicerad 15:25, 20 dec 2019

Målet är att fortsätta vara med på övre halvan och vara topp-2 vore ju ballt.

När AIK utklassade Tyresö Strand i lördags med 41–18 innebar det första halvans nionde seger. Med blott en tappad poäng leder handbollsdamerna division 1 vid "halvtid", trots en match mindre spelad.

– Det är över förväntan, helt klart, säger mångåriga coachen Bosse Lindh. En tidig julklapp och alla är givetvis väldigt glada för vår första halva.

I årets upplaga av division 1 norra återfanns två lag som spelade allsvenskt 2018/19. Dessutom fjolårets starka tvåa Kungsängen. Men det har obesegrade AIK struntat i – och går till julvila som serieledare.

– Vi blev femma ifjol och ville inte vara sämre än så. Men att vara serieledare trodde vi inte riktigt på. Samtidigt vet vi ju att det är långt kvar och måste vara ödmjuka inför fortsättningen.

Vad är det som funkat så bra hittills då?

– En homogen och träningsvillig grupp med många bra spelare. Gruppen har verkligen kommit samman ännu mer i höst och framgång har fött framgång.

– Dessutom har flera spelare klivit fram extra mycket hittills och vi har haft ett fruktansvärt bra försvarsspel.

2020 kickar igång med seriefinal mot tvåan Tumba. Ett lag som Bosse tror blir starkast i slutändan men AIK vill vara med och slåss hela vägen.

– Vi är aldrig nöjda och hoppas fortsätta utvecklas och göra det ännu bättre. Behålla fokus och vår fina lagmoral. Tjejerna är så pass mogna och proffsiga, trots låg medelålder, så det tror jag alla gånger att vi gör.

– Målet är att fortsätta vara med på övre halvan och vara topp-2 vore ju ballt. Nästa år blir vi ju laget alla vill slå. Dels vill alla alltid slå AIK, dels givetvis slå serieledaren.

Stockholm Direkt