EN. SVK:s damer har slagit Linköping i en av deras tre inbördes matcher 2018/19. Foto: Anders Ekström

Oviss åttondel väntar för Sollentuna VK:s damer

För Sollentunas volleydamer väntar en tuff drabbning redan i åttondelen. Formstarka Linköping väntar i en svårtippad slutspelsserie. – Dagsformen avgör, säger coachen Niclas Bagelius.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Sollentuna VK var ytterst nära att nå den bättre fortsättningsserien (playoff), men fick istället spela playoff in med lagen från nedre halvan. Där var den stora moroten att nå förstaplatsen och då få hemmafördel i åttondelen. Men Linköping var starkast och vann playoff in – och hemmafördelen.

Tvåan Sollentuna och ettan Linköping möts nu i åttondelen.

– Det blir onekligen en tuff utmaning, vi är två rätt jämna lag, säger tränaren Niclas Bagelius och fortsätter:

– Vi känner att att vi har en bra möjlighet att vinna men vi måste verkligen spela på topp. Det blir dagsformen som avgör och det lag som vågar mest.

Vad talar för er?

– Det är bara spekulationer men jag tycker att vi har en bredare trupp. Vi har fler spelare som kan gå in och prestera än dom och har en stor konkurrens i laget. Det blir fingertoppskänsla vilka man ska välja till spel.

Vinnaren går vidare till kvartsfinal, men "Baggen" blickar inte så långt fram.

– Vi kan slå alla lag när vi är på topp men det är en fara att titta för långt fram. SVK måste verkligen vara där för att vinna, det har vi haft lite problem med hittills 2018/19.

Hur känns det inför slutspelet?

– Nervöst. Man vill ju gärna gå till nästa steg och sedan gå långt, vilket jag tror att vi kan göra. Men det är tufft att komma långt med detta upplägg då det är en lång resa och många matcher.

SVK - Linköping

Åttondelarna spelas 17/3 (b), 20/3 (h), 24/3 (b) och eventuellt 26/27/3 (h) samt 29/3 (b).

Först till tre segrar går vidare till kvarten.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt