EN. SVK:s damer har slagit Linköping i en av deras tre inbördes matcher 2018/19. Foto: Anders Ekström

Oviss åttondel väntar för Sollentuna VK:s damer

För Sollentunas volleydamer väntar en tuff drabbning redan i åttondelen. Formstarka Linköping väntar i en svårtippad slutspelsserie. – Dagsformen avgör, säger coachen Niclas Bagelius.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Sollentuna VK var ytterst nära att nå den bättre fortsättningsserien (playoff), men fick istället spela playoff in med lagen från nedre halvan. Där var den stora moroten att nå förstaplatsen och då få hemmafördel i åttondelen. Men Linköping var starkast och vann playoff in – och hemmafördelen.

Tvåan Sollentuna och ettan Linköping möts nu i åttondelen.

– Det blir onekligen en tuff utmaning, vi är två rätt jämna lag, säger tränaren Niclas Bagelius och fortsätter:

– Vi känner att att vi har en bra möjlighet att vinna men vi måste verkligen spela på topp. Det blir dagsformen som avgör och det lag som vågar mest.

Vad talar för er?

– Det är bara spekulationer men jag tycker att vi har en bredare trupp. Vi har fler spelare som kan gå in och prestera än dom och har en stor konkurrens i laget. Det blir fingertoppskänsla vilka man ska välja till spel.

Vinnaren går vidare till kvartsfinal, men "Baggen" blickar inte så långt fram.

– Vi kan slå alla lag när vi är på topp men det är en fara att titta för långt fram. SVK måste verkligen vara där för att vinna, det har vi haft lite problem med hittills 2018/19.

Hur känns det inför slutspelet?

– Nervöst. Man vill ju gärna gå till nästa steg och sedan gå långt, vilket jag tror att vi kan göra. Men det är tufft att komma långt med detta upplägg då det är en lång resa och många matcher.

SVK - Linköping

Åttondelarna spelas 17/3 (b), 20/3 (h), 24/3 (b) och eventuellt 26/27/3 (h) samt 29/3 (b).

Först till tre segrar går vidare till kvarten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu ska Eriksbergsskolans framtid utredas

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande: "Vi tittar på alla aspekter" I augusti ska framtidsplanerna för Eriksbergsskolan stå klara. Ett alternativ man ska titta närmare på som evakueringsplats, under renoveringsarbetet av skolan, blir Helenelundsskolan.tisdag 19/3 14:25

Nya sjösportcentret färdigt år 2020

Nyheter Ett års fördröjning för efterlängtat projekt Byggnationen av Norrviken sjösportcenter fördröjs ungefär ett år. Förutom den nya anläggningen finns det en del andra utmaningar i området som parkering och översvämningar som ryms inom det...fredag 15/3 15:33