OS. Patrik Zackrisson får en plats i Tre kronors OS-trupp. Foto: Amel Zukanovic

Patrik Zackrisson klar för OS

Han nobbades i den första uttagningen. När Tre kronor-truppen till OS kompletterades fick han en av två platser. Det betyder att det blir OS-debut för Patrik Zackrisson.

  • Publicerad 09:55, 26 jan 2018

När truppen som ska representera Sverige i herrarnas hockeyturnering i OS togs ut nyligen saknades Mälaröbördige Patrik Zackrisson. Hoppet som spel i OS fanns dock eftersom förbundskaptenen Rikard Grönborg höll två platser öppna för forwards.

På fredagsmorgonen presenterades vilka två som fyller truppens sista platser. En av dem blev Patrik Zackrisson, till vardags i ryska Sibir Novosibirsk i KHL.

– Det är en dröm med allt vad det innebär. Inte bara själva hockeyn utan allt runtomkring med OS-byn, de andra sporterna och så vidare. När han berättade att de tagit ut mig och frågade om jag ville vara med så fanns de såklart inget att tveka på, säger han till Mälarö Tidning efter beskedet. 

Patrik Zackrisson har varit ett återkommande inslag i Tre kronor de senaste åren och gjort 60 A-landskamper. OS blir hans första mästerskap på seniornivå.

OS spelas 14-25 februari i Pyeongchang i Sydkorea.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

EM-guld och brons till Keiser

Sport 14-åriga Isabeau Keiser imponerade stort under EM i reining.fredag 17/8 11:49

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter