Pentti vann årets Munken

Årets Munken Challenge är avgjord. Efter flera deltävlingar under våren och sommaren stod till slut Pentti Rydberg som segrare för det anrika kanotloppet anno 2015.

  • Publicerad 01:15, 10 sep 2015

Ända sedan klubbens början på 30-talet, har kanotisterna i Kanotklubben Glid paddlat runt Munkholmen i Mälaren. Men det var på 70-talet som loppet blev en officiell klubbtävling och 1998 som den fick sin nuvarande form.

Varje onsdag, under säsong, tävlar klubbens kanotister i Munken Challenge. Men det är inte den som paddlat snabbast som vinner det prestigefulla priset, utan den som varit med i flest antal ”munkar”. I andra hand räknas snittiden.  

Under årets sista deltävling avgjordes dessutom årets klubbmästerskap samtidigt. KM-vinnarna blev Peter Wahlberg på herrsidan och Caroloina Axelsson på damsidan.

Men den mest prestigefulla segern tog Pentti Rydberg. Med sina 13 Munken-lopp i år blev han säsongens vinnare, tätt följd av Jim Sandberg och Lars Ekberg.    

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat nio matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00