Tävling. 14-åriga Moa Granat kammade hem 300 meter häck där hon ställdes mot äldre deltagare. Foto: Privat

Personbästa när Moa, 14 år, från Vallentuna vann på Ullevi

Moa Granat hamnade högst upp på prispallen när hon i helgen sprang hem 300 meter häck på Ullevi. Förutom vinster slog hon även nytt personbästa.

  • Publicerad 13:36, 2 jul 2018

14-åriga Moa Granat, från Vallentuna, gjorde i helgen succé när hon vann 300 meter häck under tävlingen Värdsungdomsspelen som avgjordes på Ullevi i Göteborg. Extra noterbart är att Moa tävlade mot flickor i en ålderskategori äldre än henne själv.

– Det kändes stort tycker jag, men det är nästan större nu när man kommit hem och kunnat tänka på det ordentligt. Just att det var en så stor tävling och många som var med, säger Moa till Vallentuna Nyheter.

– Jag har aldrig tävlat på en så stor arena som Ullevi och det var väldigt coolt att vara där. Det var också stort att det var blandat med 14- och 15-åringar, tillägger hon.

Bäst tid i Sverige

Totalt var det runt ett 30-tal tävlande i grenen, främst deltagare från Sverige, men också från Norge och Danmark.

Moa, som representerar Vallentuna Friidrottsklubb sprang på 44,43, vilket var hennes personbästa, men när hon kom i mål kände hon att det fanns krafter kvar i kroppen.

– Jag trodde jag hade en chans att vinna när jag kollade på tiderna på förhand, men när jag kommer in i mål så känner jag att jag kan springa ännu snabbare.

Med sin tid har Moa nu topptiden i Sverige i hennes ålder och det råder ingen tvekan om att det är häcklöpning hon vill satsa på.

– Ja, för det här så himla roligt. Jag är så glad när jag sprungit häck, det är roligt att träna och vi är ett roligt gäng på träningarna och hela sporten är kul, säger Moa.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera hushåll i Gribbylund saknar ström

Nyheter "Kan dröja två till tre timmar innan strömmen är tillbaka" 170 hushåll i Gribbylund i Täby saknar ström efter ett större strömavbrott i kommunen.tisdag 19/2 14:10

De gör journalistik om livet i Täbys skolkorridorer

Nyheter Eleverna satsar på hyperlokala nyheter Redaktionen på Åva gymnasiums skoltidning satsar på lokala historier och gemenskap mellan klasser. Nu vill de vinna pris för sin journalistik – igen.tisdag 19/2 11:54