Tävling. 14-åriga Moa Granat kammade hem 300 meter häck där hon ställdes mot äldre deltagare. Foto: Privat

Personbästa när Moa, 14 år, från Vallentuna vann på Ullevi

Moa Granat hamnade högst upp på prispallen när hon i helgen sprang hem 300 meter häck på Ullevi. Förutom vinster slog hon även nytt personbästa.

  • Publicerad 13:36, 2 jul 2018

14-åriga Moa Granat, från Vallentuna, gjorde i helgen succé när hon vann 300 meter häck under tävlingen Värdsungdomsspelen som avgjordes på Ullevi i Göteborg. Extra noterbart är att Moa tävlade mot flickor i en ålderskategori äldre än henne själv.

– Det kändes stort tycker jag, men det är nästan större nu när man kommit hem och kunnat tänka på det ordentligt. Just att det var en så stor tävling och många som var med, säger Moa till Vallentuna Nyheter.

– Jag har aldrig tävlat på en så stor arena som Ullevi och det var väldigt coolt att vara där. Det var också stort att det var blandat med 14- och 15-åringar, tillägger hon.

Bäst tid i Sverige

Totalt var det runt ett 30-tal tävlande i grenen, främst deltagare från Sverige, men också från Norge och Danmark.

Moa, som representerar Vallentuna Friidrottsklubb sprang på 44,43, vilket var hennes personbästa, men när hon kom i mål kände hon att det fanns krafter kvar i kroppen.

– Jag trodde jag hade en chans att vinna när jag kollade på tiderna på förhand, men när jag kommer in i mål så känner jag att jag kan springa ännu snabbare.

Med sin tid har Moa nu topptiden i Sverige i hennes ålder och det råder ingen tvekan om att det är häcklöpning hon vill satsa på.

– Ja, för det här så himla roligt. Jag är så glad när jag sprungit häck, det är roligt att träna och vi är ett roligt gäng på träningarna och hela sporten är kul, säger Moa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill öppna krog i Gribbylund

Nyheter "Det finns inget bra ställe där man kan gå och äta här" Sedan barnsben har maten varit en av de viktigaste delarna i Täby-bon Niklas Pallgrens liv. Nu satsar på prestigefyllda tävlingen ”Årets kock” – samtidigt som han drömmer om en egen krog i Gribbylund.torsdag 20/9 16:41

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

Nyheter Centrumchefen: "Vi har inte ändrat något" I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.torsdag 20/9 15:34