ORDINARIE. Philip (i gulsvart) gjorde två mål och assist för IK Frej 2016. Här i kamp med IFK Göteborgs Martin Smedberg Dalence i en cupmatch. Foto: Timo Peter Gronlund

Philip har växt med uppgiften

Töjnansonen Philip Wiström har varit en viktig kugge för IK Frej hela året – och spelade varje möjlig matchminut i Superettan. – Jag har utvecklats i takt med laget och varit ordinarie hela tiden. Det har gjort att jag växt med uppgiften, säger han om sin säsong.

  • Publicerad 13:00, 12 nov 2016

Varje möjlig match, aldrig utbytt och 29 matcher från start. Förutom en match då han var avstängd har Philip Wiström spelat varenda minut för Täby kyrkbylaget IK Frej. Ett Frej som hamnade i nedre mitten av Superettan. Förra säsongen fick de kvala sig kvar.

– Vi tog stora kliv detta år. Jag tycker att vi fann en identitet och ett eget spel. Dessutom tog vi poäng av alla tre topplagen i år. Det känns inspirerande att bygga vidare med detta lag, säger 24-åringen från Töjnan.

Han började säsongen på vänsterbacken, men blev mittback under hösten. Nu när säsongen kan sammanfattas, IK Frej blev tionde lag, kan Philip Wiström konstatera att han spelat varje möjlig matchminut för det gulsvarta Täbylaget.

– Jag har utvecklats i takt med laget och varit ordinarie hela tiden. Det har gjort att jag växt med uppgiften.

–  Ett kvitto på att tränarna tror och litar på mig. Det känns bra att ha fått det ansvaret.

Kontraktet med Frej sträcker sig även över nästa år.

– Det känns inspirerande och kul. Det ska bli intressant att se om vi kan ta nästa kliv i utvecklingen. Vi har goda möjligheter till det.

Philip är fostrad i Turebergs IF och har även spelat en dryg säsong i Sollentuna Uniteds A-lag. Han gläds över Sollentuna framgångar.

–  Riktigt kul att det gick så bra för dem! Bra för fotbollen i Sollentuna.

På sikt vill gärna den 24-åriga försvararen ta sig upp i Allsvenskan.

– Jag vill spela så högt som möjligt. Allsvenskan är både ett rimligt och troligt mål, och mitt nästa steg. Men jag behöver mera rutin och erfarenhet, samtidigt fortsatta att vara ordinarie. Så fortsätter jag att vara det kan jag vara redo på sikt.

Förutom Philip i IK Frej spelade även Jens Jacobsson, från Viby, i Superettan. Den 26-åriga mittfältaren gjorde tolv matcher (ett mål) för tabellsexan Åtvidabergs FF. 

Mer Philip Wiström

Ålder: 24 år (född 1992).

Uppväxt: Töjnan,
Sollentuna.

Moderklubb:
Turebergs IF.

Aktuell: Spelade samtliga möjliga
minuter i Superettan för IK Frej.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sval bostadsmarknad stoppar nyproduktion

Nyheter Bostäder i Tureberg läggs på is Försäljningen av nyproducerade lägenheter går trögt. Peab pausar nu byggnationen av 110 nya lägenheter i Tureberg eftersom inte tillräckligt många har blivit sålda.fredag 18/1 8:00

Sollentunabo fast i Skatteverkets granskning

Nyheter Försökte undanhålla miljonbelopp En man som bor i Sollentuna har blivit påkommen med att inte redovisa inkomster, moms och arbetsgivaravgifter som han ska. Han måste nu betala nästan 2,8 miljoner kronor till Skatteverket.torsdag 17/1 14:06

Hyllad Gärdestad-konsert tillbaka

Nyheter Ny artist tar plats på scenen Succéföreställningen This is Ted kommer snart att spelas ännu en gång i Sollentuna. Och den här gången dyker ett ny artist upp vid sidan av Janne Schaffers på scenen.onsdag 16/1 12:40