Tungt fall. Efter att de senaste åren ha varit ett lag i tabellernas toppar kämpar nu både herrar och damer i EHF i andra änden av tabellen. Gustaf Johansson, på bilden, är en av de unga som kämpar hårt i motvinden.

Platt fall för stans handboll

Enköpingspubliken har under flertalet år varit bortskämd med framgångar för handbollen i stan, men nu haltar det betänkligt både för herrarna och damerna.

  • Publicerad 11:29, 29 nov 2017

Vi måste alla i laget och runt laget gå till oss själva och utvärdera vårt jobb och prestation

Damerna i EHF gick in i division 1-säsongen med ambitionen att bli bättre än förra säsongen (2016/17) då laget gick till Allsvenskt kval, men föll i raka kvalmatcher mot OV Helsingborg.

Det har inte gått riktigt som man tänkt sig och laget, som är skadedrabbat, har så här långt inte alls nått några höjder i sitt spel eller resultaten.

EHF är ett lag som absolut ska vara i mitten av tabellen, oavsett skador och liknande.  Att laget tagit två poäng på sju omgångar i ettan och är nästjumbo är mycket oväntat, 117 gjorda mål är bedrövligt och sämst i serien, 183 insläppta mål är inte bra det heller.

Möter trean borta

Nu väntar tabelltrean Strand IF under söndagen i den 8:e omgången och om laget ska få ett trendbrott så gäller det att man får med sig modet upp till Hudiksvall.

– Vi måste alla i laget och runt laget gå till oss själva och utvärdera vårt jobb och prestation. Det här är inte bra som det är och mycket handlar såklart om det mentala, menar tränare Ken Hornö.

Herrarna i EHF har så här långt en ”oväntat bra” säsong.

Kan tyckas märkligt att skriva så med 0 poäng på kontot och tabelljumbo med 142 gjorda och 237 insläppta mål?

Men nej, faktiskt inte. Jo målskörden är i underkant, men spelet och den glöd killarna visat lovar gott och man har varit med länge och väl i nästan samtliga matcher.

Tyvärr så har man tappat lite manskap här under slutet som betyder mycket för laget och de måste i spel snarast om det inte ska bli en säsong utan poäng.

Känslan är att det finns en smygande hotbild av att förlusterna börjar ta på det mentala? Jag tror dock, att efter jul så är det inte ett lag som går säkert för dessa gossar.

– Vi jobbar med det vi har och killarna står upp och krigar för varandra på match och träning. Det är ju så att vi inte gillar att förlora så vi hoppas såklart på en vinst snart, men med tålamod och rätt inställning till det vi jobbar med, så kommer det, säger tränare Anders Skogäng.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15