Foto: Johan Borehed

Poängstark 21-åring blir Väsbys första nyförvärv

Väsby hockey ligger inte på latsidan efter playoffdebaclet. Redan en vecka efter att säsongen tog slut presenteras det första nyförvärvet i form av poänggöraren Eric Winbergh.

  • Publicerad 10:00, 8 mar 2019

Holmblad. Foto: Anders Ekström

För en dryg vecka sedan slutade säsongen abrupt med den överraskande playoff-sortin mot Forshaga. Förhoppningen var att nå längre, men värmlänningarna var hetare och vann rättvist med 2–0 i matcher.

Men sorgeperioden är nu över för den sportsliga ledningen. Redan nu har arbetet påbörjats med att forma truppen för 2019/20. Sedan tidigare har bland annat Christian Holmblad, Martin Liljeqvist, Pontus Karlsson och Fredrik Stridlund förlängt sina kontrakt.

Nu kommer även första nyförvärvet. Det rör sig om 21-åriga Eric Winbergh som närmast kommer från Hammarby. Han är fostrad i Huddinge och spelade sedan junioråren i Leksand.

Starkt 2018/19 i grönvitt

De två senaste säsongerna har han spelat för Bajen i division 1 och efter en försiktig debutsäsong (17 p) så fick han islossning 2018/19. Med sina 33 pinnar (18+15) var en av vårseriens hetaste forwards. Nu väljer han alltså att komma till Väsby IK.

– Eric är en skridskostark och spelskicklig center som också kan spela vinge. Han besitter egenskaper i sitt spel som kommer passa vårt sätt att spela hockey väl. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö nästa säsong, säger sportchefen Tom Tärnström till hemsidan.

Förlängningar hittills

Christian Holmblad

Martin Liljeqvist

Fredrik Stridlund

Tobias Hilmerstam

Felix Dahlgren

Linus Ryttar

Viktor Åström

Mikael Lengmo

Pontus Karlsson (2 år)

Brand i garagelänga på Kavallerigatan

Nyheter En lövhög fattade eld - elden kunde begränsas Strax före klockan 13 på måndagen fick räddningstjänsten ett larm om brand i en garagelänga på Kavallerigatan i Upplands Väsby.måndag 20/5 16:55

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt