Foto: Johan Borehed

Poängstark 21-åring blir Väsbys första nyförvärv

Väsby hockey ligger inte på latsidan efter playoffdebaclet. Redan en vecka efter att säsongen tog slut presenteras det första nyförvärvet i form av poänggöraren Eric Winbergh.

  • Publicerad 10:00, 8 mar 2019

Holmblad. Foto: Anders Ekström

För en dryg vecka sedan slutade säsongen abrupt med den överraskande playoff-sortin mot Forshaga. Förhoppningen var att nå längre, men värmlänningarna var hetare och vann rättvist med 2–0 i matcher.

Men sorgeperioden är nu över för den sportsliga ledningen. Redan nu har arbetet påbörjats med att forma truppen för 2019/20. Sedan tidigare har bland annat Christian Holmblad, Martin Liljeqvist, Pontus Karlsson och Fredrik Stridlund förlängt sina kontrakt.

Nu kommer även första nyförvärvet. Det rör sig om 21-åriga Eric Winbergh som närmast kommer från Hammarby. Han är fostrad i Huddinge och spelade sedan junioråren i Leksand.

Starkt 2018/19 i grönvitt

De två senaste säsongerna har han spelat för Bajen i division 1 och efter en försiktig debutsäsong (17 p) så fick han islossning 2018/19. Med sina 33 pinnar (18+15) var en av vårseriens hetaste forwards. Nu väljer han alltså att komma till Väsby IK.

– Eric är en skridskostark och spelskicklig center som också kan spela vinge. Han besitter egenskaper i sitt spel som kommer passa vårt sätt att spela hockey väl. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö nästa säsong, säger sportchefen Tom Tärnström till hemsidan.

Förlängningar hittills

Christian Holmblad

Martin Liljeqvist

Fredrik Stridlund

Tobias Hilmerstam

Felix Dahlgren

Linus Ryttar

Viktor Åström

Mikael Lengmo

Pontus Karlsson (2 år)

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08