Populärt med jujutsu i Solna

I 25 år har Solna jujutsuklubb bedrivit sporten i kommunen. Sakta men säkert har klubben växt och barngruppen är nu så populär att de inte kan ta emot fler.

  • Publicerad 12:15, 23 dec 2016

Vi skulle
kunna ha två grupper till

Det var efter flytten till Ankdammsgatan som det stora lyftet kom. Solna jujutsuklubb är nu inne på sitt fjärde år i Skytteholm, efter flytten från Solna strand. Lokalerna delas med Solna judoklubb och jujutsu-klubben har lokalen tre dagar i veckan.

– Vi ser bara positivt att vara där. Klubben har både kunnat expandera och ut-öka, berättar Johan Grankvist som är huvudinstruktör.

Sedan Johan kom in, år 2000, har mycket hänt med klubben. Efter Nacka är Solna jujutsu numera en av Stockholms största.  

– Ja, verkligen, vi har utvecklats mycket. När jag kom hit var vi runt 20 medlemmar och efter det har vi sakta men säkert växt. Framför allt stannar utövarna längre. Klubben mår mycket bra.

I år har klubben strax under 100 medlemmar, uppdelat på tre grupper: barn, ungdom och vuxen. Och sporten är så populär i Solna att de tvingas tacka nej till nybörjare.

– Vi har runt 40 barn och kan inte få in fler. Det finns ingen plats och tid, helt enkelt. Vi skulle kunna ha två grupper till.

– Det är självklart tråkigt att tacka nej, men samtidigt ett positivt betyg att många vill börja med jujutsu hos oss.

Tidigare i vinter firades 25-årsjubileet. Det bjöds in till ett träningsläger där flera andra klubbar var närvarande. Den runt 40 personer stora gruppen togs om hand av två instruktörer från England.

– Det var en heldag, som blev mycket uppskattat. Vi fick även en tavla och blommor av budo- och kampsportsförbundet.   

Hur gör ni för att finnas i minst 25 år till?

– Fortsätter vi så här blir det inga problem. Om vi bibehåller bra instruktörer och att många är fortsatt involverade ser det ljust ut. Det ser positivt inför framtiden, avslutar Johan Grankvist.

Mer Solna jujutsuklubb

Grundad 1991,
fyllde 25 år 2016.

Har runt 100
medlemmar.

Har träningslokal
på Ankdammsgatan.

Tränar
Gake ryu jujutsu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Nu är den giftiga björnlokan här

Nyheter Kommunen vill ha tips från Solnaborna Sommaren är på ingång vilket innebär en del objudna gäster. En av dem är den giftiga växten björnloka som breder ut sig över Solna.måndag 28/5 10:56